НОВИНИ

Виктор Осимен ще започне като титуляр за Наполи в реванша с Милан в Шампионската лига

виктор осимен титуляр наполи реванша милан шампионската лига
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:44, 16.04.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Наполи Лучано Спалети потвърди, че Виктор Осимен ще започне като титуляр срещу Милан във вторник в срещата-реванш от Шампионската лига. Една от звездите на Наполи се върна на терена срещу Верона вчера, като гредата му попречи да вкара и попадение.

Осимен беше извън терена близо три седмици заради разтежение в слабините, получено по време на мач с националния отбор на Нигерия през март. Вчера при домакинското 0:0 той се появи на терена в последните 20 минути и беше близо да се разпише, но ударът му от воле се отби в горната греда и се върна на терена.

Въпреки че не успя да добави нов гол към рекордното си постижение до момента от 21 гола, никой не демонстрира по-добри технически качества от него в края на срещата. А Спалети се надява, че острието ще има важен принос за обрат срещу Милан на стадион Диего Армандо Марадона, след като изостават с 0:1 в първата среща.

"Виктор ще започне срещу Милан. Той има такава структура, че можеш да му риташ дълги топки, или пък да му я подаваш на празно пространство, за да я запазва. Има много качества. Джакомо Распадори също може да бъде използван, но Осимен е любимец на феновете, а и играта му с глава е по-добра", обясни Спалети. "Футболисти като него винаги правят разликата на терена и ни дават прекалено много възможности, за да бъдат обикновени играчи".

Попитан защо отборът му не е успял да вкара гол на застрашения от изпадане Верона, той обясни, че гостите са играли много затворено.

Но много трудности дойдоха от представянето на Верона, отбор, който е свикнал да дразни с поведението си на терена, дори да губи време, както направиха тази вечер. Намерихме отбор, който се затвори в пространствата. Не бяхме добри в намерението си да ги пробием. Имахме някои положения, но не успяхме да ги реализираме, каза още опитният специалист.

Въпреки пропуснатата победа, южняците уверено водят в класирането със 75 точки, с 14 повече от 2-ия Лацио. Верона остава в последните три състава с 23, на 3 от спасителното 17-о място, което се заема от Специя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Конституционният ред устоя на предизвикателствата на историята
Радев: Конституционният ред устоя на предизвикателствата на историята
За 15-а седмица протести в Израел
За 15-а седмица протести в Израел