НОВИНИ

Виктория Пастърмаджиева завърши 32-ра в турнира на рапира в Нюрнберг за Европейската купа

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:25, 27.11.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Виктория Пастърмаджиева
Снимка: БФ фехтовка
Слушай новината

Виктория Пастърмаджиева завърши 32-ра в турнира на рапира за кадетки в Нюрнберг (Германия), валиден за Европейската купа. В надпреварата участваха 237 фехтовачки, сред които три българки – Виктория Пастърмаджиева (Пловдив БГ), Евангелина Велчева (Ескалибур) и Неда Пандева (Пловдив БГ).

Виктория Пастърмаджиева излезе от групите с две победи и четири загуби, като стартира елиминациите под номер 80. В първия двубой рапиристката ни надделя над Ангелена Ян Ки Уонг от Сингапур с 15:10. В срещата за място сред най-добрите 64, Пастърмаджиева победи Перин Матю от Франция с 15:9. В Следващия двубой българката отстрани Ада Куфечилер от Турция с 15:11. В срещата за място сред най-добрите 16 фехтовачката ни отстъпи пред Лидия Шен от САЩ с 8:15 и завърши надпреварата на 32 място.

Евангелина Велчева записа в групите три победи и три загуби. В директните елиминации тя отстъпи в първия двубой пред Йоана Барбу от Румъния с 4:15 и се класира на 137 място в турнира. Неда Пандева не успя да излезе от групите след шест загуби и се класира 232-ра.

При кадетите на пътеките в Нюрнберг излязоха 285 рапиристи, а България беше представена от Димитър Панайотов и Атанас Гюров, и двамата възпитаници на Пловдив БГ.

Димитър Панайотов записа в групите една победа и пет загуби, с което си подели 242-244 място в крайното класиране с още двама рапиристи. Атанас Гюров също не излезе от групите след една победа и пет загуби, и раздели 252-253 място с Тан Матю от Сингапур.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обстановката в София се нормализира
Обстановката в София се нормализира
Ситуацията във Варна се нормализира, каза кметът на града
Ситуацията във Варна се нормализира, каза кметът на града