НОВИНИ

Виктория представя песните от първия си албум. С една от тях ще участва в Евровизия

виктория новата песен alright
bnt avatar logo
от БНТ
12:51, 12.02.2021
Чете се за: 04:05 мин.
Любопитно
Слушай новината

Певицата Виктория разкри имената на песните от първия си албум.

Една от композициите в “a little dramatic” ще представи България на Евровизия 2021 в Ротердам.

Първата премиера ще бъде на песента “Imaginary Friend” на 14 февруари от 20.00 часа, а в следващите четири дни ще бъдат публикувани и лирик клиповете към “Dive Into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song” и “Growing Up Is Getting Old”.

"Евровизия" 2021 - на 18, 20 и 22 май в Ротердам

Премиерите на песните от предстоящия албум на Виктория ще бъдат в пет последователни дни на www.eurovision.icard.com, както и в нейния официален YouTube канал.

Виктория сподели ентусиазирано за предстоящите премиери на песните:

“Остават по-малко от три дни до представянето на първата песен от албума ми. Радвам се, че най-накрая успях да осъществя една от най-големите си мечти. Благодаря на Българска национална телевизия и Лигна Груп за възможността да представя България в Ротердам. Благодарна съм за отдадената работа на страхотния ми екип. Поставихме си амбициозна задача, защото ще издадем не една, а цели пет нови песни, затова се надявам хората да оценят положително всичко, в което вложихме много труд.”

Песните от първия албум на Виктория са написани по време на международните творчески лагери за Евровизия в Бургас, Приморско, Виена и Лондон. Екипът на талантливата певица сподели, че тя е участвала в написването на всяка една от песните в “a little dramatic”.

Преди броени дни бе съобщено, че зрителите на конкурса от цял свят ще могат да се включат в процеса по избор на българската песен за Евровизия 2021. Това ще се случи на специално създадена платформа, която ще бъде активна след премиерата на песните от “a little dramatic”.

В нея музикалните фенове ще могат да споделят мнението си за “Imaginary Friend”, “Dive Into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song”, “Growing Up Is Getting Old” и “Ugly Cry”.

Песента на Виктория влезе в топ 30 на най-любими песни в "Евровизия"

Геновева Христова, която е продуцент на проекта от страна на Лигна Груп, разказа повече за процеса по избор на българската песен за Евровизия:

“Предстоят много вълнуващи дни. Стартираме дигиталната платформа малко след премиерата на последната песен от албума на Виктория. До края на февруари всички меломани ще могат да изпращат мненията за песните от “a little dramatic”, които ще достигат директно до Виктория и до всички нас, които работим неуморно по проекта. Нямаме търпение да изчетем всеки един коментар, защото мнението на феновете е изключително важно за нас.”

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18, 20 и 22 май. Зрителите в България мога да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22.00 часа. Участието на страната ни се реализира като публично-частно партньорство между БНТ и Лигна Груп. Генерален спонсор на българското участие в Ротердам е iCard.

Виктория представи нова песен - първи претендент за "Евровизия" 2021

Виктория представи още една нова песен

Новата песен на Виктория "The Funeral Song" е послание към самата нея

Виктория пусна последната нова песен за "Евровизия"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българите оценяват положително действията на ЕС за справяне с коронавируса
Българите оценяват положително действията на ЕС за справяне с коронавируса
Шефът на Олимпиадата в Токио подаде оставка след сексистки коментари
Шефът на Олимпиадата в Токио подаде оставка след сексистки коментари