НОВИНИ

Виктория Томова загуби във втория кръг в Маями

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:10, 23.03.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
виктория томова завърна топ 100 световната ранглиста
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова загуби от американката Даниел Колинс във втория кръг на турнира от сериите WTA 1000 в Маями, САЩ.

Българката, която намери място в основната схема като щастлива губеща, даде сериозен отпор в първия сет на бившата финалистка на Australian Open, но в крайна сметка силите на нашето момиче стигнаха само до там и тя отстъпи с 6:7(3). 2:6 за малко повече от час и половина игра.

Срещата започна трудно за Томова, която допусна пробив още в самото начало и изостана с 0:3 гейма. Постепенно първата ни ракета започна да подобрява играта си и в деветия гейм най-накрая върна пробива, за да стигне до 4:5, спасявайки и два сетбола. При 5:5 българката стигна и до две възможности на свой ред да вземе пробив аванс, но Колинс се измъкна, а малко по-късно се стигна до тайбрек. В дългия гейм опитът на американката си каза думата и тя се наложи със 7-3 точки, за затвори първия сет.

Във втория поставената под №30 Даниел Колинс нямаше проблеми, след като отново поведе с 3:0, но този път не допусна изненади и след 6:2 в своя полза сложи точка на спора.

По този начин американката се класира за третия кръг, където я очаква мач срещу нейната сънародничка Джесика Пегула, която се наложи над канадката Катерине Себов с 6:3, 6:1.

За Виктория Томова пък остава утехата, че тя направи своя дебют в основната схема в Маями и дори записа победа, надигравайки в първия кръг в два сета Ана-Каролина Шмидлова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Линдзи Лоън и още 7 знаменитости са обвинени за участие в криптоизмама
Линдзи Лоън и още 7 знаменитости са обвинени за участие в криптоизмама
75% от българите изпитват стрес на работното място
75% от българите изпитват стрес на работното място