НОВИНИ

Виляреал смълча Ювентус в Торино и се класира за 1/4-финалите на ШЛ

Виляреал
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
23:52, 16.03.2022
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Виляреал победи Ювентус с 3:0 в мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Жерард Морено, Пау Торес и Арнаут Данджума бяха точни за тима си. Първият мач в Испания завърши при резултат 1:1 и така с общ резултат 4:1 футболистите на Унай Емери продължават напред в надпреварата.

Домакините наложиха натиск през първата част, но той не се материализира. Херонимо Рули спаси удари на Алваро Мората и Душан Влахович, а сърбинът нацели и напречната греда.

След почивката съдията Шимон Марчиняк отсъди дузпа за гостите за нарушение срещу Франсис Коклен. ВАР помогна на рефера да вземе това решение. Жерард Морено откри резултата с точно изпълнение. Той е най-резултатният испанец в евротурнирите за последните два сезона, като има два гола в Шампионска лига и седем в Лига Европа.

Вместо да потърсят изравнителен гол, домакините капитулираха. Пау Торес удвои аванса на гостите, след като засече центриране в наказателното поле и предопредели развоя на сблъсъка.

В добавеното време Матейс Де Лихт спря с ръка изстрел към вратата на Войчех Шчесни и се стигна до нов 11-метров наказателен удар, реализиран от Арнаут Данджума за крайното 3:0. Нападателят е първият футболист, който бележи 5 гола за отбора в рамките на един сезон от Шампионска лига.

Виляреал е шестият отбор, който печели като гост на Ювентус в елиминационната фаза на Шампионска лига след Манчестър Юнайтед, Депортиво Ла Коруня, Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Аякс.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси отново победи Лил за място на 1/4-финалите на ШЛ
Челси отново победи Лил за място на 1/4-финалите на ШЛ
Тотнъм успя да надиграе "чайките" на стадион "Амекс" в Брайтън
Тотнъм успя да надиграе "чайките" на стадион "Амекс" в Брайтън