НОВИНИ

Винисиус: Мога да остана в Реал Мадрид до края на кариерата си, но обещах един ден да се върна във Фламенго

Винисиус Жуниор
Снимка: Facebook: Real Madrid C.F.
bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 22.01.2024
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на Реал Мадрид Винисиус Жуниор заяви, че би останал в клуба до края на кариерата си, ако не е било обещанието му към неговия баща един ден отново да облече екипа на Фламенго.

Бразилецът е юноша именно на "червено-черните", в чиято академия той прекарва 12 години преди да дебютира за първия тим през 2017-а година.

За две години в редиците на Фламенго Винисиус изиграва 69 мача и бележи 14 гола преди да акостира на "Сантяго Бернабеу" през месец юли 2018-а година.

"Мисля, че мога да остана в Реал Мадрид до края на кариерата си, но клубът на живота ми е Фламенго. Обещах на баща ми един ден да се върна там. Трябва да спазя това обещание", споделя бразилското крило.

"Като цяло обичам живота в Мадрид и семейството ми се справя добре. Когато любимите ми излязат на разходка, хората ги разпознават и ни пожелават много щастие. Тук открих нов живот, нови емоции. Реал Мадрид е уникален. Всички по света говорят за този клуб. Харесвам го", добави звездата на "лос бланкос".

Понастоящем Винисиус Жуниор кара своя шести сезон с екипа на Реал Мадрид, за който той вече има зад гърба си 243 мача и 69 гола във всички турнири. За това време бразилецът стана на два пъти шампион на Испания, веднъж вдигна трофея в надпреварата за Купата на Краля и триумфира в Шампионската лига през сезон 2021/22. Към тези му успехи може да прибавим три трофея за Суперкупата на Испания, два от световното клубно първенство и един от Суперкупата на УЕФА.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разговорите между фермерите и властта ще продължат през следващата седмица
Разговорите между фермерите и властта ще продължат през следващата седмица
Предлагат увеличение на възнагражденията на вещите лица
Предлагат увеличение на възнагражденията на вещите лица