НОВИНИ

Виртус Болоня записа първи успех в Евролигата след обрат над Партизан

Гостите стигнаха до победата след драма до последните секунди в зала "Београдска Арена".

виртус болоня записа успех изкачи второто евролигата
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:08, 24.10.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Виртус Болоня спечели със 70:69 гостуването си на Партизан в първия мач от петия кръг на Евролигата по баскетбол за мъже.

Успехът бе първи за италианския представител в тазгодишното издание на надпреварата, като Виртус бе и последният от 18-те отбора, който все още не познаваше вкуса на победата.

Срещата в "Београдска Арена" мина под диктовката на домакините от Партизан в първите 37 минути, а Виртус взе първия си аванс 3:41 минути преди края, когато Айзея Кординие отбеляза два наказателни удара за 66:65.

Тройка на Ифе Лундберг върна преднината на Партизан по-малко от две минути преди края, но кош на Уил Клайбърн възстанови равенството при 68:68 само 1:23 минути преди финалната сирена.

Драмата предстоеше в заключителните секунди, когато първи Лундберг пропусна един от двата наказателни удара, които трябваше да изпълни срещу бившия си отбор, а след това Клайбърн вкара за 70:69 при оставащи 13 секунди на таблото.

Домакините от Партизан организираха атака, която обаче завърши с грешка и пет секунди преди края тимът на Виртус можеше да вкара топката в игра под собствения си кош. Тогава обаче гардът на гостите Даниел Хакет направи необяснима грешка, като директно подаде топката на стоящия на тройката гард на Партизан Франк Нтиликина. Французинът избра да стреля от тази позиция, въпреки че имаше чист коридор за атака, но шутът му бе неточен и така победата остана за Виртус.

Най-резултатен за победителите бе Уил Клайбърн с 27 точки. Айзея Кординие завърши с 12, а 10 реализира Матю Морган. За Партизан Тайрик Джоунс отбеляза 20 точки, но трябваше да напусне игра в последните пет минути заради крампи. Още 14 точки добавиИфе Лундберг.

В класирането италианският отбор запазва последната 18-а позиция с една победа и четири загуби, докато Партизан, който е с два успеха и три поражения, е на 14-о място.

Останалите осем мача от кръга предстоят в четвъртък и петък.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продават на търг предмети от филмите "Междузвездни войни", "Батман" и поредицата за Бонд
Продават на търг предмети от филмите "Междузвездни войни", "Батман" и поредицата за Бонд
"Алфа Рисърч": ПП-ДБ и "Възраждане" спорят за второто място с разлика под процент
"Алфа Рисърч": ПП-ДБ и "Възраждане" спорят за второто място с разлика под процент