НОВИНИ

Висш генерал от НАТО е на посещение у нас

Филип Лавин
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 06.03.2024
Чете се за: 01:15 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин е на посещение у нас от днес до 8 март.

В рамките на визитата си генерал Лавин ще се срещне с президента на Република България Румен Радев, с министър-председателя Николай Денков, с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с Комисията по отбрана в Народното събрание.

Официалната част от посещението ще започне със среща с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Във фокуса на разговорите ще бъдат въпроси от взаимен интерес, свързани с процеса на отбранителното планиране на Алианса, постигане на оперативна съвместимост, инвестиции в колективната отбраната и в проекти с многонационално и общо финансиране, в които участва България.

Върховният командващ на Съюзното командване на НАТО по трансформацията генерал Филип Лавин ще посети Военната академия „Г. С. Раковски“ и Центъра за изграждане, изследване и усъвършенстване на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в София, който е под методическото ръководство на Съюзното командване по трансформацията.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непобедимият
Непобедимият
В Германия гласят Юрген Клоп за следващ селекционер
В Германия гласят Юрген Клоп за следващ селекционер