НОВИНИ

Владимир Гърков: В Левски се разбираме добре и това ни води към победи

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:45, 15.02.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
През настоящия сезон 19-годишният посрещач Владимир Гърков
Снимка: сайт ВК Левски София
Слушай новината

През настоящия сезон 19-годишният посрещач Владимир Гърков се превърна в твърд титуляр в състава на мъжкия тим. Роденият в Пловдив играч редовно е сред най-резултатните „сини” състезатели в мачовете от първенството.

След раздялата с руснака Игор Юдин в началото на тази година старши треньорът Николай Желязков обяви, че негов заместник няма да се търси при солидното представяне на Гърков.

Владимир Гърков говори пред клубния сайт на Левски София преди следващите 2 мача от шампионата, които са срещу бургаските Дея спорт и Нефтохимик.

„Определено трите победи от началото на втория дял на първенството ни накараха да се чувстваме по-добре и да си възвърнем самочувствието. Сега се надяваме да продължим да печелим двубоите си. Предстоят ни обаче два със сигурност трудни мача срещу бургаските Дея спорт и Нефтохимик. Те съща като нас са в челото на класирането и изходите от мачовете ще са много важни за крайното подреждане на редовния сезон", казва младият волейболист на "сините".

Той споделя, че още преди началото на сезона, отборът е имал поставени цели, а това са да играе възможно най-добрия си волейбол и да се бори да спечелим всеки мач.

"В отбора се разбираме много добре всички, задружни сме и смятам, че това ни води към победите. Лично за себе си се радвам, че ми се гласува доверие да съм титуляр. Това определено ме кара да се чувствам по-добре. В същото време обаче означава и много голяма отговорност за мен”, споделя Гърков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Тренд": ГЕРБ и коалицията между ПП и ДБ с изравнени резултати преди вота
"Тренд": ГЕРБ и коалицията между ПП и ДБ с изравнени резултати преди вота
Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за участие в изборите
Коалицията ГЕРБ-СДС се регистрира за участие в изборите