НОВИНИ

Владимир Зографски: Моите цели са да правя добри скокве и да постигам стабилни резултати

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:52, 14.10.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Владимир Зографски
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Най-добрият български ски скачач Владимир Зографски даде интервю за Фейсбук страницата на БФ Ски, в което сподели очакванията си за новия сезон, който започва след по-малко месец.

Зографски разкри, че се чувства прекрасно след силните резултати в лятната верига по ски скокове и разкри, че напълно е променил техниката си на скок и тренировките, откакто работи с полските специалисти Грегор Собчик и Андрей Запоточни.

"Чувствам се добре. Настроението е прекрасно. Работим изключително много, особено в последните три месеца и се вижда, че нашата работа започва да дава резултат. Успяхме да подобрим много неща. Променихме изцяло техниката на скок и начина на работа във фитнеса. Вече виждаме, че резултатите започват да вървят нагоре. Очаквания – много. Като цяло бих казал, че моите цели са да скачам добре, да правя добри скокове, да постигам стабилни резултати и това е всичко, което искаме", сподели самоковецът.

Българинът разказа малко повече и за живота си в Полша, след като взе решение да напусне България с цел да бъде по-близо до семейството си и до мястото, където се подготвя.

"Честно казано в Полша се чувствам по-добре. Все пак за мен Полша е по-близо до българския манталитет, до нас и се чувствам по-добре. Разбира се, не както в България, но за съжаление, нямаме условията в България и няма как да живея тук. Семейството ми ме подкрепя, за което съм много благодарен и това нещо много ми помага. Чувствам се щастлив, че най-после мога да прекарвам повече време със семейството ми, чувствам се по-отпуснат и мисля, че това също допринася да добрите резултати. В България се чувствам великолепно, аз съм си българин, но вече имаме и зимен, и летен сезон, и просто не остава време да се прибирам често, но се надявам през следващата година да попроменим програмата и да има повече време", каза Зографски.

Накрая 29-годишният скачач сподели и очакванията си за старта на новия сезон, който започва през ноември във Висла, Полша.

'Първото ми състезание ще бъде в началото на ноември в Полша, когато започват стартовете от Световната купа. Има още малко време да изчистим проблемите и да се подготвим“, завърши Владимир Зографски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев предаде поста си след 11 години начело
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев предаде поста си след 11 години начело
Борислав Иванов, който свали украинското знаме: Там не му е мястото
Борислав Иванов, който свали украинското знаме: Там не му е мястото