НОВИНИ

Владимир Зографски преодоля квалификацията за първия старт от 72-ото издание на "Четирите шанци

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:04, 28.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Ски скокове
владимир зографски премина безпроблемно квалификацията голямата шанца клингентал
Слушай новината

Българският ски скачач Владимир Зографски преодоля успешно квалификацията преди първата надпревара от престижната верига "Четирите шанци", която стартира в петък на голямата шанца в Оберстдорф, Германия.

Роденият в Самоков състезател определено не направи най-добрия си опит, като в крайна сметка прелетя 114.5 метра, а за опита си получи 116.5 точки.

Това отреди на нашето момче 34-а позиция в пресявката и съгласно регламента на "Четирите шанци" в утрешния ден Зографски ще се изправи в дуел срещу Клеменс Айгнер от Австрия, който днес се нареди 17-и, след като направи скок от 126.0 метра, който бе оценен на 135.8 пункта.

Победителят в директния сблъсък между двамата утре ще продължи директно към втория кръг на надпреварата, докато загубилият пък ще се надява да попадне сред петимата отпаднали състезатели с най-много точки, тъй като те също ще получат право да участват във втория етап на битката утре и да се борят за място сред първите 30.

За Владимир Зографски това ще бъде юбилейно 10-о участие на голямата шанца в Оберстдорф, когато става въпрост за откриващия кръг в "Четирите шанци", като най-доброто представяне на българина датира от неговия дебют през 2010-а година - 16-о място.

Иначе най-добър резултат в днешната квалификация постигна германецът Андреас Велингер, който се приземи на 135.0 метра и получи за опита си оценка от 151.4 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Схема за източване на ДОО разкриха служители на НОИ-Смолян
Схема за източване на ДОО разкриха служители на НОИ-Смолян
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди ускорена подготвка за война
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нареди ускорена подготвка за война