НОВИНИ

Владимир Зографски се завръща за началото на "Четирите Шанци"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:56, 28.12.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Зимни
владимир зографски завръща началото четирите шанци

Най-добрият български ски-скачач отново е на линия, след като в средата на месеца се зарази с COVID-19, което го накара да пропусне последните две старта от Светоната купа в Енгелберг (Швейцария) на 19 и 20 декември.

Днес обаче Зографски е в стартовия списък за квалификацията за първото състезание от турнира "Четирите Шанци", което ще се проведе в Оберстдорф (Германия).

Българинът ще скача със 7-ми стартов номер, в опит да намери място сред първите 50, които ще се класират за основното състезание. Началото на квалификацията е в 17.30 часа българско време.

През миналата година 27-годишният скачач от Самоков се класира на 61-во място в крайното класиране. Най-доброто му представяне в "Четирите шанци" обаче датира от сезон 2018/19, когато Зографски завърши 18-ти в крайното класиране.

Според регламента на "Четирите шанци", 50-имата участници се разделят на 25 двойки, които провеждат дуели помежду си. Този от двамата скачачи, който запише по-добър резултат се класира за втория скок в надпреварата.

Към 25 победители от дуелите се присъединяват и петимата загубили с най-висок резултат, за да запълнят групата от 30 състезатели, които си разпределят и точките за Световната Купа.

Накрая на турнира се сумират точките на всеки състезател от всички четири кръга и този с най-висок резултат печели надпреварата.

Настоящият шампион е полякът Давид Кубацки

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Кунчев: Реакциите при ваксинираните медици са много слаби и преходни
Доц. Кунчев: Реакциите при ваксинираните медици са много слаби и преходни
Меси все още умува за бъдещето си
Меси все още умува за бъдещето си