НОВИНИ

Владимир Зографски завърши 21-ви в първия старт от "Четирите шанци"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:57, 29.12.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
владимир зографски завърши първия старт четирите шанци
Слушай новината

Българският ски скачач Владимир Зографски се нареди 21-ви в първия старт от веригата "Четирите шанци", който се проведе в Оберстдорф, Германия.

Самоковец остана 49-ти в квалификацията вчера и това го изпрати на дуел срещу лидера за Световната купа Давид Кубацки от Полша в първия етап на състезанието днес.

Зографски обаче направи много силен скок от 127.5 метра, за който получи 126.7 точки и въпреки че загуби битката с Кубацки българинът намери място във втория кръг като един от петте щастливи губещи, като дори заемаше 12-та позиция.

При втория си опит обаче Влади постигна само 115.5 метра и след като получи 117.0 точки събра общ актив от 243.7 пункта, който го смъкна в подреждането.

Над всички в днешния старт обаче беше норвежецът Халворд Егнер Гранеруд, който след двата си скока събра общо 312.4 точки, с което отвори преднина от 13.4 пункта пред поляка Пьотр Жила. Трети днес остана Давид Кубацки с 294.0 точки.

Съгласно регламента на "Четирите шанци" тези резултати ще важат и за генералното класиране във веригата, където скачачът с най-висок резултат след четирите състезания ще спечели "Златния ореол".

Турнирът "Четирите шанци" продължава със старта в Гармиш-Партенкирхен, Германия на 31 декември и 1 януари.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДИК синдром е вероятната причина за смъртта на родилката във Велинград
ДИК синдром е вероятната причина за смъртта на родилката във Велинград
Кулинарни войни: Ресторант в Киев премахна от менюто си руски специалитети
Кулинарни войни: Ресторант в Киев премахна от менюто си руски специалитети