НОВИНИ

Владислав Панев, ДБ: Трябва да се опита с втория мандат

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 21.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

"Трябва да се опита с втория мандат, защото очевидно след това ще имаме два-три месеца луфт между двата парламента, в които нищо няма да се случи като законодателна дейност", каза в "Денят започва" Владислав Панев от ПГ на "Демократична България".

Той припомни, че липсата на парламент ще бъде проблем и за приемането на бюджет за следващата година, и за приемането на законите по Плана за възстановяване и развитие, които ще дадат възможност за реформи в страната, така че България да излезе по-силна от кризите, в които се намира целият свят.

Според Панев предлаганата от "Продължаваме Промяната" програмна декларация ще очертае какво искаме да се случи в България през следващите месеци до една година, защото ако нямаме обединение около това, то тогава няма смисъл от втори мандат.

Приоритетите на "Демократична България" са известни още от предизборната кампания и те са конкурентоспособност на българската икономика, съдебна реформа, ефективност и независимост на регулаторите и ефективна администрация.

"Такива приоритети би трябвало да съберат подкрепа в пленарна зала, но дяволът е в детайлите - дали чисто декларационно ще съберат подкрепа или в рамките на конкретни законопроекти", каза депутатът от ДБ.

Посочи като пример вчерашното гласуване в НС на закона за КПКОНПИ, при което "коалицията Гешев" по думите му на практика торпилирала промените, като даде твърде дълъг срок за предложения между първо и второ четене, което означава, че ако няма правителство в този парламент, този закон няма да мине". Панев уточни, че "коалицията Гешев" са всички партии в НС без ДБ и "Продължаваме Промяната".

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Полицията в Аржентина прекрати преждевременно парада на световните шампиони
Полицията в Аржентина прекрати преждевременно парада на световните шампиони
БСП още не са решили дали ще подкрепят втория мандат, заяви Георги Гьоков
БСП още не са решили дали ще подкрепят втория мандат, заяви Георги Гьоков