НОВИНИ

Влъхова с втора поредна победа над Шифрин в Леви

влъхова втора поредна победа шифрин леви
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:34, 21.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Словачката Петра Влъхова записа втора поредна победа над американката Микаела Шифрин в рамките на два дни, след като спечели и втория слалом от Световната купа в Леви, Финландия този уикенд.

Вчера носителката на големия кристален глобус бе по-бърза от Шифрин и в двата манша, за да запише победа и да остави съперничката си на второ място, а днес подиумът бе идентичен, като отново Лена Дюр от Германия се нареди трета.

Влъхова отново показа доминация на пистата в Леви и бе най-бърза от всички и в двата манша, за да остави Шифрин на 47 стотни зад себе си, докато Дюр изостана със 78 стотни от победителката. След първата част на състезанието швейцарката Мишел Гизин бе трета, но след втория манш тя се смъкна с две места, след като бе изместена от Дюр и Уенди Холденер от Франция.

За Влъхова това бе победа номер 22 в Световната купа по ски-алпийски дисциплини, като тя се изравни с Шифрин на върха в генералното класиране. Двете имат по 260 точки. Следващия уикенд белият керван се мести в Килингтън, САЩ, където отново ще има битки на специалистките в техничните дисциплини - гигантски слалом в събота и слалом в неделя.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Роналдо иска Луис Енрике в Юнайтед, но той отказва
Роналдо иска Луис Енрике в Юнайтед, но той отказва
Ниска избирателна активност при българите в чужбина
Ниска избирателна активност при българите в чужбина