НОВИНИ

Влаковете в метрото ще са по сгъстен график, за да няма струпване на пътници

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
20:37, 24.03.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Общество

Мерки за облекчаване на трафика предприема Столичният „Метрополитен". Композициите ще се движат по сгъстен график в час пик, за да няма струпване на пътници. От дружеството отчитат, че в края на миналата седмица пътниците са намалели 7 пъти. Всички зони, през които минават хората, постоянно се дезинфекцират и почистват.

От 350 хиляди пътуващи на ден с метро преди коронавирусът, сега този вид превоз използват едва 50 хиляди. Въпреки значително намалелия брой на пътниците, от Метрополитена взимат мерки за още по-голяма сигурност .

Инж. Ангел Джоргов, началник на управление „Инвестиционна дейност” в „Метрополитен”: В пиковите часове сутрин влаковете ще са малко по на често, на 4 минути и половина. Ще влязат 7 влака в обръщение, за да може вътре в самите влакове да има повече разстояние между гражданите.

Служители на метрото почистват и дезинфекцират често през деня ескалатори, седалки, влакове. Нощем се извърша основно почистване, уверяват от дружеството. Хората, които не са ползвали тези дни метрото, го намират променено.

От Метрополитена припомнят, че се препоръчва пътниците в метрото да са с предпазни средства - маски или шалове на лицето, за да се гарантира по-сериозно неразпространение на вируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усложнена зимна обстановка в област Враца, след обилния снеговалеж
Усложнена зимна обстановка в област Враца, след обилния снеговалеж
Авиокомпаниите пред колапс
Авиокомпаниите пред колапс