НОВИНИ

Властелинът на Лига Европа поема Нюкасъл

властелинът лига европа поема нюкасъл
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:02, 02.11.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на четири трофея от Лига Европа Унай Емери е новият фаворит за мениджърския пост в Нюкасъл, след като двете страни вече са в напреднал етап на преговорите помежду си, съобщава "Sky Sports".

Според информацията новите собственици на "свраките" са разговаряли с Емери в последните 48 часа и изглежда много вероятно да се стигне до договорка в близките дни.

Към момента 49-годишният испански специалист е начело на Виляреал, като Нюкасъл ще трябва да плати неустойка на испанския клуб в порядъка на 5 милиона паунда.

Вчера Емери бе запитан за интереса на Нюкасъл по време на своята пресконференция преди мача с Йънг Бойс от Шампионската лига, но той отрече да има подобна информация.

Емери вече има опит във Висшата лига, след като води Арсенал в периода 2018-19 г., но без особен успех. Испанецът все пак стигна до финала на Лига Европа с "артилеристите", където загубиха от Челси с 1:4.

Визитката на Емери във втория по сила европейски клубен турнир е впечатляваща. За последните 8 години испанският специалист стигна до 5 финала в Лига Европа, като триумфира в четири от тях - 3 пъти с тима на Севиля и веднъж със сегашния си отбор Виляреал.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ериксен пред завръщане в Аякс
Ериксен пред завръщане в Аякс
Лионел Меси ще пропусне няколко мача заради контузия
Лионел Меси ще пропусне няколко мача заради контузия