НОВИНИ

Водач на ТИР е задържан за незаконно превозване на 55 мигранти на АМ "Тракия"

четирима души задържани превеждане подпомагане нелегални мигранти
bnt avatar logo
от БНТ
14:48, 29.09.2021
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Под ръководството на Районна прокуратура – Ихтиман се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.281, ал.2, вр. ал.1 от НК, съобщават от прокуратурата.

Около 11.00 ч. вчера, на автомагистрала "Тракия", полицейски служители спрели за рутинна проверка товарен автомобил. При отваряне на багажното отделение били установени 55 чуждестранни граждани.

В хода на изясняване на случая е било установено, че мигрантите са от афганистански произход, като 23 от тях са ненавършили 16-годишна възраст.

Водачът на товарния автомобил - 38-годишният А.С. от Бургас, бил задържан. При снемане на сведения, той заявил, че непознато за него лице му обещало по 150 лева на човек за превозването на чужденците до София.

Извършен е оглед на местопроизшествието, тежкотоварният автомобил е иззет.

Днес А.С. е бил привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Ихтиман е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Демократична България" се регистрира в ЦИК за изборите
"Демократична България" се регистрира в ЦИК за изборите
Валдас Дамбраускас се завръща, отново ще води Лудогорец
Валдас Дамбраускас се завръща, отново ще води Лудогорец