НОВИНИ

Военноисторическият музей ще работи само с външна експозиция на 3 март

bnt avatar logo
от БНТ
10:54, 02.03.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Още
Слушай новината

Предвид обичайното струпване на много хора в експозицията на Националния военноисторически музей по препоръка на здравните власти на 3 март ще работи само външната експозиция на музея от 10.00 до 17.00 часа с обичайната си входна такса.

На националния празник в парковата среда, на 40 декара площ, посетителите ще имат възможност да разгледат реликви от Руско-турската война – представители на полевата и обсадната артилерия.

Сред експонатите, съхранили спомена отпреди 143 години, са 10,67-мм картечница "Гатлинг", М 1871, 9-фунтово нескорострелно стоманено оръдие "Круп", М 1867/1877, 87-мм нескорострелно бронзово оръдие, М 1876 и други.

Наред с тях във външната експозиция на Музея са представени и още над 270 образци от артилерийско въоръжение, бронетанкова, авиационна, военноморска, ракетна и инженерна техника.

Специално подготвени аудио станции ще запознават посетителите с любопитни факти от историята на реликвите, съхранявани в музея – символи на стремежа на българския народ към свобода и независимост. Любителите на историята ще имат възможност да гледат филми, посветени на пътя към извоюване свободата на България.

Достъпът до експозициите на Националния военноисторически музей ще се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, в това число отстояние между посетителите и носене на предпазни маски в закритите пространства.

Филиалите на музея – Парк-музей "Владислав Варненчик", Военноморски музей във Варна и Музея на авиацията в Крумово, също ще работят с обичайното си работно време и входни такси.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Алекс Петков официално е част от Арда (Кърждали)
Алекс Петков официално е част от Арда (Кърждали)
Монатана разби ЦСКА в София с 3:0 гейма
Монатана разби ЦСКА в София с 3:0 гейма