БНТ с празнична програма за 3 март

от БНТ
09:45, 01.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Още
Слушай новината

На 3 март отбелязваме 143 от подписването на Санстефанския мирен договор, освободил ни от Османското робство и поставил началото на Третата Българска държава.

По традиция Българската национална телевизия ви предлага празнична програма, която от рано сутринта ще ви направи свидетели на отбелязването на Националния ни празник.

От 20.30 ч. ще излъчим и специалната програма "Честита свобода"!

"Трябва да се приветства усилието на БНТ да направи един истински празник, има собствена програма на всички национални празници и се превърна в лидер по рейтинг по време на излъчването им. Темата на спектакъла е свободата на българина. Ние искахме честно и откровено да говорим за нея, избрахме откъси от творби на Иван Вазов, Христо Ботев, Елисавета Багряна, те се докосват до тази тема и вълнуват. Аз избрах като главна роля именно поетът. Лили Иванова ще изпее песен по текст на Вазов", каза в "Денят започва" режисьорът на спектакъла Димитър Шарков.

В празничната програма ще участват Миро, Нина Николина, Деси Добрева, Фондацията, Васил Найденов, Богдана Карадочева. Във втората част ще има и съвременни български песни, свързани със свободата.

"Участвам по повод постановката "Хъшове". Важно е всеки да живее така, че да заслужи тази свобода. Свободата не се показва, а трябва да се извоюва. Надявам се много малки зрители да се докоснат до тези творби чрез спектакъла", допълни актьорът Валери Йорданов.

Вижте повече във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Удължава се срокът на валидност на шофьорските книжки
Удължава се срокът на валидност на шофьорските книжки
Слабо земетресение в Благоевградско
Слабо земетресение в Благоевградско