НОВИНИ

Защитникът на Кристиан Николов: Ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал

bnt avatar logo
от БНТ
08:59, 01.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал от гледна точка на защитната теза. При обиска в дома на Кристиан е иззет мобилен телефон, в който са открити приложения с чатове, които могат да се тълкуват по два начина - и като форма на общуване между млади хора, и като информация за наркотични вещества. Но това предстои да се уточнява. Важно е кой е ползвал телефона, а не чий е". Това каза в "Денят започва" адвокат Константин Симеонов, защитник на Кристиан Николов.

"Предизвикателството за мен в това дело е свързано с това, че в досъдебното производството бях адвокат на майката на Кристиан, която беше обвинена за предоставяне на автомобила. Беше логично да се включа в защитата, защото има и друг защитник - колегата Таков. Да, има предизвикателство, казусът е интересен от правна гледна точка, защото такива дела в съдебната практика няма", коментира Константин Симеонов.

Делото срещу Кристиан Николов за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков започна. Почти половината свидетели бяха разпитани. Предстоят още разпити, както и да се изслушат вещите лица, които са правили множество експертизи.

Прокуратурата повдигна възможно най-тежкото обвинение срещу подсъдимия, което предвижда наказание от минимум 15 години затвор и дори доживотна присъда.

Какво още коментира адвокат Константин Симеонов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение в Благоевградско
Слабо земетресение в Благоевградско
Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори
Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори