Защитникът на Кристиан Николов: Ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал

от БНТ
08:59, 01.03.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

"Ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал от гледна точка на защитната теза. При обиска в дома на Кристиан е иззет мобилен телефон, в който са открити приложения с чатове, които могат да се тълкуват по два начина - и като форма на общуване между млади хора, и като информация за наркотични вещества. Но това предстои да се уточнява. Важно е кой е ползвал телефона, а не чий е". Това каза в "Денят започва" адвокат Константин Симеонов, защитник на Кристиан Николов.

"Предизвикателството за мен в това дело е свързано с това, че в досъдебното производството бях адвокат на майката на Кристиан, която беше обвинена за предоставяне на автомобила. Беше логично да се включа в защитата, защото има и друг защитник - колегата Таков. Да, има предизвикателство, казусът е интересен от правна гледна точка, защото такива дела в съдебната практика няма", коментира Константин Симеонов.

Делото срещу Кристиан Николов за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков започна. Почти половината свидетели бяха разпитани. Предстоят още разпити, както и да се изслушат вещите лица, които са правили множество експертизи.

Прокуратурата повдигна възможно най-тежкото обвинение срещу подсъдимия, което предвижда наказание от минимум 15 години затвор и дори доживотна присъда.

Какво още коментира адвокат Константин Симеонов вижте във видеото.

Гледайте повече от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Слабо земетресение в Благоевградско
Слабо земетресение в Благоевградско
Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори
Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори