НОВИНИ

ГЕРБ печели местните избори в Мъглиж, Пудрия и Слънчево

bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 28.02.2021 (обновена)
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

ПП ГЕРБ спечели убедително още на първи тур частичните местни избори в Мъглиж, село Пудрия и село Слънчево, съобщиха от пресцентъра на партията.

В село Пудрия, община Криводол, новият кмет е Цветан Андров от ГЕРБ. Той взима безапелационна победа с над две трети от всички гласове.

Близо 57% от жителите упражниха правото си на глас в село Слънчево (община Аксаково). Окончателните резултати вече са готови. Победител в тези избори е Красимир Михалев от ГЕРБ, който събра 357 гласа. За останалите двама кандидати – Мария Данкова от БСП и Добринка Йорданова от "Републиканци за България" са гласували съответно 37 и 29 души.

При преброени 8 секции от общо 15 в община Мъглиж, кандидатът на ГЕРБ - д-р Душо Гавазов води с 56%, втори се нарежда кандидатът на "Изправи се. БГ" - Златко Острешев с 34%, на трето място е кандидатът на левицата - Миглена Филипова с 10%. Очаква се утре общинската избирателна комисия да излезе с окончателни резултати.

При висока избирателна активност - над 72% премина днешният изборен ден в община Баните. Той приключи в 20.00 часа. Най-много гласове събра Павлин Белчев – кандидатът на ГЕРБ, но отива на балотаж следващата седмица с ДПС.

В кметство Трояново (община Камено) на балотажа сили ще премерят Галина Христова от ГЕРБ и Димитър Николов от БСП/ДПС. От „Републиканци за България са трети“.

На балотаж отива и Георги Георгиев в село Славовица (община Долна Митрополия).

ГЕРБ загуби изборите в село Стежерово, село Николаево и село Поточарка.

Как премина изборният ден в община Баните - вижте във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси и Манчестър Юнайтед не се победиха
Челси и Манчестър Юнайтед не се победиха
Гутериш: Световната общност да спре насилието в Мианмар
Гутериш: Световната общност да спре насилието в Мианмар