Волейболистите на Левски с лекции по история

от БНТ
17:49, 24.11.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
волейболистите левяски лекции история
Снимка: ВК Левски (София)
Слушай новината

Волейболният отбор на Левски стартира официално инициатива за обогатяване и на познанията на своите състезатели при подрастващите.

От тази седмица състезателите на "сините" започнаха да посещават лекции, организирани от сдружение "Българска История".

Марио Мишев и колегите му поднасят по един неповторим и вдъхновяващ начин историческите събития и личностния принос в българското развитие. Лекциите са микс от впечатляващи визуализации и синтезирано представяне на фактологията.

По инициатива на съпредседателя на Левски Давид Давидов, който е и вицепрезидент на БФВолейбол, през лятото три национални отбора (момчета до 17, юноши до 19 и младежи до 21 години) имаха подобни лекции преди старта на своите първенства.

Сега партньорството между "Българска история" и Левски включва общо 10 лекции в рамките на 5 месеца. Те ще бъдат посетени от всички отбори на клуба на възраст между 14 и 19 години. Първите се състояха вчера и волейболистите ни бяха впечатлени.

"За нашия екип бе изключителна чест да получи покана от ръководството на "Левски" за провеждане на уроци по родолюбие пред техните млади спортни таланти", заяви Мишев.

"Предстоят ни 10 срещи, в рамките на които подрастващите ще научат биографиите на редица бележити личности като кап. Димитър Списаревски, ген. Иван Колев, инж. Иван Иванов и други. Няма да бъдат подминати и ключови събитията от историята ни, като Възраждането и войните за национално обединение", добави лекторът.

Мишев изрази надежда, че чрез силата на добрия разказ и предимствата на аудио-визуалното представяне ще успее да запали искрата на родолюбието у тези талантливи момчета и момичета.

"Защото България има нужда от млади хора, познаващи нейната история", убеден е един от основателите на стружението.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Ексклузивно: Екип на БНТ разговаря с годениците, оцелели в трагедията на "Струма"
Ексклузивно: Екип на БНТ разговаря с годениците, оцелели в трагедията на "Струма"
Мотористи от Варна стартираха дарителска кампания за възрастните от дома в Рояк
Мотористи от Варна стартираха дарителска кампания за възрастните от дома в Рояк