НОВИНИ

Волейболистктие до 17 г. загубиха от Гърция на Балканиадата в Турция

волейболистктие загубиха гърция балканиадата турция
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
21:47, 13.01.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за жени U17 отбеляза първа загуба на Балканиадата в Балъкесир (Турция), която е квалификация за Европейското първенство.

Воденият от Диян Боюклиев тим отстъпи на Гърция с 1:3 (23:25, 23:25, 25:18, 20:25) във втория си мач от надпреварата.

Така след победния старт, в който нашите се наложиха над Румъния с 3:0 гейма, в този двубой те не успяха да покажат същите възможности и взеха само един гейм. След поражението волейболистките ни заемат третата позиция с 3 точки. Гъркините са четвърти със същия баланс.

Първият гейм отбеляза равностойна игра с няколко миниобрата в резултата. В решителните моменти обаче гъркините показаха повече устойчивост и го спечелиха, като взеха важно психологическо предимство.

Ситуацията се повтори във втората част, като отново представителките на южната ни съседка успяха да пречупят тима ни с повече решителност и стабилност и поведоха с 2:0.

Едва в третата част момичетата ни съумяха да демонстрират потенциала си. След поредното равенство 15:15, този път малките „лъвици“ бяха по-добрият тим на игрището. Нашите се откъснаха, съумяха да запазят разликата и се върнаха в мача, като намалиха на 1:2.

В решителната четвърта част обаче българските волейболистки не успяха да запазят възходящата си линия. Гъркините отново стартираха силно и запазиха максимална концентрация. Те не дадоха шансове на нашите за втори обрат и спечелиха мача с крайното 3:1.

В третия си мач от турнира в Балъкесир тимът на България среща Сърбия от 20.00 ч.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фиорентина отстрани Наполи за Купата на Италия в луд мач на "Марадона"
Фиорентина отстрани Наполи за Купата на Италия в луд мач на "Марадона"
Утре ще бъде по-слънчево, но и ветровито
Утре ще бъде по-слънчево, но и ветровито