НОВИНИ

Волейболната Купа на България с нов формат от новия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:28, 08.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
волейболната купа българия нов формат новия сезон
Слушай новината

Турнирът за Купата на България по волейбол за мъже ще се проведе в изцяло нов формат през предстоящия сезон 2021/22.

След проведена среща между отборите и ръководството на НВЛ е било взето решение да се организират два паралелни турнира.

В единия участие ще заемат 16-те отбора, които се подвизават в елитната efbet "Супер лига", докато в другия битките ще са между 14-те тима, участващи във Висшата лига.

Мотивите за решението на НВЛ е, че разликата между първия и втория ешелон в българския волейбол е твърде голямо, което на практика не дава равни шансове за трофей на всичките 30 участника.

Идеята бе инициирана от клубове от Висша лига още от миналата година, които искаха да бъдат два турнира. От НВЛ проведохме анкета с клубовете, защото искахме да чуем мнението и на останалите отбори, като срещнахме почти пълно съгласие по идеята. Мотивите за това са, че разликата в класите на този етап между участващите в "efbet Супер Волей" и Висша лига е сериозна и на практика участието им в турнира за Купата е предрешен до максимум 1/4-финал. Във второто ниво силите са изравнени, отборите имат реален шанс да достигнат до трофей, като това бе именно тяхното желание, с което като ръководство на НВЛ се съобразяваме, разбира се", коментира председателят на НВЛ Живко Желев.

Търсим партньор на НВЛ, който да стане генерален спонсор и на двете купи, като в зависимост от параметрите ще определим и наградния фонд. Ще работим в посока и двата финала да бъдат в един и същи ден в град-домакин", завърши Желев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният секретар на МВнР на Гърция в специално интервю за БНТ
Главният секретар на МВнР на Гърция в специално интервю за БНТ
Борецът Кирил Милов бе спрян от седмия на Олимпиадата
Борецът Кирил Милов бе спрян от седмия на Олимпиадата