НОВИНИ

Волейболният отбор на Марица показа трофеите в Община Пловдив

Здравко Димитров ЖВК Марица Пловдив
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 20.04.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският шампион на България по волейбол Марица показа в Община Пловдив двата спечелени трофея през този сезон – шампионската титла и Купа България.

Волейболистките станаха за рекорден за България 9-и пореден път шампион на страната и за 7-и път правят златен дубъл. На брифинга в Община Пловдив присъстваха кметът Здравко Димитров, зам.-кмета по спорта Георги Титюков, вицепрезидентът на Марица Светослав Славов, мениджърът на клуба Борис Халачев и всички волейболистки и треньорско ръководство на клуба.

„Скъпи шампионки, благодаря ви за положения труд и за това, че за пореден път прославяте нашия град. Аз самият като бивш спортист съм наясно какви усилия полагате, за да постигнете всичко това. Още повече, когато нямате нормални условия за тренировки и състезания – в това отношение отборът на Марица е прецедент в национален мащаб. Затова и на предстоящата сесия вкарваме предложението Община Пловдив да си върне собствеността на зала „Строител“, която ще ви бъде предоставена за тренировки и състезания“, заяви Здравко Димитров.

Той обяви, че предложението зала „Строител“ да бъде откупена от Община Пловдив и да бъде предоставена на женския волейболен Марица и мъжкия баскетболен Академик ще бъде внесено за гласуване на следващата сесия на общинския съвет в града.

Следващата седмица маричанки ще участват на финалите при старшата и ще се опитат да продължат със спечелването на още трофеи и да защитят титлата си от миналата година. Маричанки позираха с трофеите от балкона на Общината.

„Благодарим за съдействието от Община Пловдив и за доброто партньорство през годините. Ние като ръководство ще продължим да налагаме младите момичета от нашата школа, защото това е бъдещето не само на пловдивския, а и на българския волейбол. Предстоят ни финали при девойките старша възраст и при подрастващите, където ще се борим да завоюваме още трофеи и да покажем, че сме най-добри в страната“, допълни вицепрезидентът на клуба Светослав Славов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейският парламент прие мащабно законодателство за криптовалутитe
Европейският парламент прие мащабно законодателство за криптовалутитe
Иван Шишков: Проектът за изграждане на каскада „Доспат - Въча“ става национален
Иван Шишков: Проектът за изграждане на каскада „Доспат - Въча“ става национален