НОВИНИ

Волейболният турнир "Звезди на бъдещето" се превръща в миниевропейско клубно първенство

Организаторите се похвалиха, че през тази година надпреварата в зала "Левски София" (21-23 декември) ще събере на едно място момчета и момичета до 16 г. от школите на различни волейболни клубове от Италия, Сърбия, Русия, Полша и България

волейболният турнир звезди бъдещето превръща миниевропейско клубно първенство
Снимка: ВК Левски София
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ВК Левски София
16:21, 13.12.2023
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Волейболният турнир "Звезди на бъдещето" за таланти до 16 г. ще се превърне в своеобразно миниевропейско клубно първенство, обявиха от организаторите от Левски София.

Отбори от Италия, Сърбия, Русия, Полша и България се включват в надпреварата при момичетата в третото издание на турнира в София, който вече има сериозна репутация във волейболния свят като едно от най-предпочитаните състезания за момчета и момичета, поели по своя път към големия спорт.

Изданието през 2023 година ще се състои от 21 до 23 декември в спортна зала "Левски София". Турнирът е с общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години.

Италианският Перуджа, сръбският Цървена звезда, руският Нижни Новгород, полският Стежица и българските Левски София и ЦПВК ще участват в турнира при момичетата.

Италианският Дяволи Роза, руският Факел Нови Уренгой, сръбският Цървена звезда и българските Левски София, Берое Стара Загора и Люлин са участниците в надпреварата при момчетата.

„Все повече и повече са клубовете и силните волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България. Това е признание и за важната роля на турнира за изграждането и израстването на волейболните звезди на бъдещето, и за нивото на провеждане на самото състезание. Стремим се да доближаваме максимално условията до тези на най-големите първенства, на които предстои да играят тези таланти. А успоредно с това развиваме и идеята, с която се роди „ Звезди на бъдещето“ - грижата за българските таланти и тяхното израстване във възможно най-добра среда - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб Левски София", заяви Атанас Гаров, основен организатор на международния волейболен турнир за звезди на бъдещето.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Венета Петкова е новият президент на Българска федерация по шахмат 2022
Венета Петкова е новият президент на Българска федерация по шахмат 2022
Държавата отпусна близо 6 млн. лв. безлихвен заем на Община Благоевград
Държавата отпусна близо 6 млн. лв. безлихвен заем на Община Благоевград