НОВИНИ

Отбори от Италия, Русия и Сърбия идват у нас за третото издание на волейболния турнир "Звезди на бъдещето

Надпреварата за таланти до 16 г. при момчетата и момичетата ще се проведе между 21 и 23 декември, а домакин отново ще бъде зала "Левски София"

отбори италия русия сърбия идват нас третото издание волейболния турнир звезди бъдещето
Снимка: ВК Левски София
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 07.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Отбори от традиционно силните волейболни нации – Италия, Русия, Сърбия и България се включват в третото издание на силния международен турнир "А1 Звезди на бъдещето", организиран от ВК Левски София

За трета поредна година таланти от най-успешните европейски школи идват в София за надпревара, която вече има сериозна репутация във волейболния свят като едно от най-предпочитаните състезания за момчета и момичета, поели по своя път към големия спорт.

Изданието през 2023 г. е ще се проведе между 21 и 23 декември в спортна зала "Левски София", турнирът ще включва общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години.

Ясни са участниците в надпреварата при момчетата – италианският Дяволи Роза, руският Ямал Нови Уренгой, сръбският Цървена звезда и българските Левски, Берое Стара Загора и Люлин. Изключително силно международно участие се очаква и при момичетата.

„Идеята на турнира е развитието на българските таланти - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб "Левски София". Да дадем шанс на страхотните български деца да играят на най-сериозното възможно ниво в най-ранна възраст. Все повече и повече са клубовете и волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България", заяви основният организатор на волейболния турнир Атанас Гаров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Неймар след изпадането на Сантос: Скоро ще се усмихваме отново
Неймар след изпадането на Сантос: Скоро ще се усмихваме отново
Задържаха над 230 000 къса контрабандни цигари на ГКПП "Лесово" (СНИМКИ)
Задържаха над 230 000 къса контрабандни цигари на ГКПП "Лесово" (СНИМКИ)