НОВИНИ

Волейболното първенство стартира на 22 октомври

волейбол първенство
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 14.09.2021
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Национална волейболна лига Живко Желев представи пред клубовете екипа, с който ще работи от новия сезон. Това стана по време на Работна среща на клубовете от Суперлига.

Желев обяви, че предвижда първенството при мъжете да започне на 22-23 октомври, а седмица по-рано ще е мачът за Суперкупата между тимовете на „Хебър“ и „Нефтохимик“.

В ръководството са Александър Попов (ЦСКА), президентът на "Нефтохимик 2010" (Бс) Огнян Томов, Сашо Йовков с ресор "Маркетинг, реклама и продажби", международният рефер Атанас Върбанов - "Маркетинг и социални мрежи" и Христо Апостолов - оперативен директор, чийто имена са вече входирани в УС на БФВ за утвърждаване на заседание.

"Всеки един от тях е отлично познат във волейболните среди и с богат опит в спорта ни. Доказани професионалисти, с които вярвам, че ни очакват хубави времена в развитието на родния волейбол", лаконичен бе Желев, цитиран от пресцентъра.

"Запознахме клубовете с финансовото състояние, както и със свършеното до този момент. Имаме вече партньори, с които сме се договорили и предстои сключване на договори. Водим в момента разговори за генерален партньор на Лигата и се надявам буквално до дни да имаме краен резултат. Обсъдихме някои изменения в Правилника за новия сезон и решенията ще бъдат входирани до УС като принципал на НВЛ за разглеждане, преди да бъдат официализирани. Измененията са по-скоро към облекчаване работата на клубовете и намаляване на ограниченията за реклама, което да им даде възможност за повече свобода в привличането на партньори, предвид трудната икономическа ситуация в страната. Ще дам един пример - досега всички рекламни площи в самото игрално поле бяха изцяло собственост на НВЛ, а сега предоставяме половината на клубовете и техните партньори", коментира шефът на НВЛ.

"Първенството ще стартира на 22-23 октомври, като седмица по-рано планираме да бъде мачът за Суперкупата на България между "Хебър" и "Нефтохимик". Предвид селекциите, които вървят в момента, смело мога да кажа, че първенството ще бъде още по-силно и атрактивно от миналата година", допълни Желев.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната
Кирил Петков: С Асен Василев със сигурност ще бъдем част от промяната
Слънчево и топло време в следобедните часове
Слънчево и топло време в следобедните часове