САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Връчиха годишните награди за принос към бизнеса "Златна мартеница"

от БНТ
22:30, 04.03.2020
Чете се за: 00:37 мин.
Бизнес
връчиха годишните награди принос бизнеса златна мартеница

Годишните награди "Златна мартеница" за принос към бизнеса у нас бяха връчени тази вечер в центъра на столицата.

Победителите бяха обявени на церемония в присъствието на президента Румен Радев и представители на държавния, политическия и бизнес елит у нас.

Наградата "Златна мартеница" е учредена от съюз "Произведено в България", за да подпомогне съживяването на българските производства и услуги и да повиши тяхната конкурентноспособност.

Наградите отидоха в пет български фирми, които се състезаваха в пет отделни категории. При откриването президентът Румен Радев заяви, че в света на жестока конкуренция шанс имат единствено фирмите с утвърдени марки, които са бързи и гъвкави. По думите му малкият и среден бизнес, който е гръбнакът на нашата икономика е такъв, но трябва и да му се помогне.

Румен Радев - президент на Република България: На него трябва да му се предоставят плодотворни условия, за да може този бизнес да разгърне в България своя потенциал. Това означава да има прозрачна и предвидима нормативна среда, а не закони, които да се приемат зад гърба на бизнеса и на обществото. Това означава равни условия за големите и за малките, както и по улеснени бързи процедури за разкриване на бизнес.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕС представи проектозакон за въглеродно неутрална икономика до 2050г.
ЕС представи проектозакон за въглеродно неутрална икономика до 2050г.
Илън Мъск - танцуващият милиардер
Илън Мъск - танцуващият милиардер