НОВИНИ

Вратарска грешка проправи пътя на Уулвърхямптън към 1/4 финалите на Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:12, 07.08.2020
Чете се за: 02:24 мин.
Футбол
вратарска грешка проправи пътя уулвърхямптън финалите лига европа

Боби Алан се превърна в големия грешник за гръцкия гранд, след като извърши нарушение, за което бе отсъдена дузпа, още в 8-та минута.

Ето и как се разви двубоя:

“Вълците“ започнаха по-добре двубоя и след само 50 секунди игра стигнаха до първата си възможност. Грешка в халфовата линия на Олимпиакос позволи на Раул Хименес да напредне и да обстрелва гръцката врата, но топката прелетя встрани от целта.

В 7-та минута домакините получиха право да изпълнят дузпа след грешка на вратаря Боби Алън. Дебютантът в евротурнирите си пое лошо топката, след което повали Даниел Поденсе и Шимон Марчиняк показа бялата точка.

Раул Хименес се нагърби със задачата да изпълни 11-метровия наказателен удар и не сбърка, давайки преднина на Уулвс.

Домакините продължиха да бъдат по-активни и след четвърт час игра имаха нова добра ситуация. След изпълнение на ъглов удар топката отново се озова у Хименес, който реализира, но главният съдия прецени, че друг от футболистите в оранжево е попречил на вратаря Алан и голът не бе зачетен.

В 20-та минута и Олимпиакос отправи поглед към врата на „вълците“ . Добра бързоходова комбинация завърши с хубав удар на Константинос Цимикас, но вратаря Руи Патрисио блесна с чудесно спасяване.

Осем минути по-късно гръцкият тим отново проведе скорострелна акция по десния фланг, при която Ал Араби проби чудесно и сви топката към дъгата на наказателното поле. Там беше Мади Камара, който стреля и след рикошет топката влетя във вратата на домакините.

Радостта за гостите обаче не трая дълго, след като след преглед със системата ВАР, се установи, че Ел Араби е бил в положение на засада при подаването към него.

Олимпиакос продължи да търси гола, и в 36-та минута след центриране на Валбуена, Ел Араби отклони топката, но малко не достигна на Папе Сисе да я засече във вратата на Уулвърхямптън

Две по-късно и Масурас тества Руи Патрисио, но португалецът се справи без особено трудности

В 41-та минута Поденсе открадна топката в средата на терена и взаимодейства с Раул Хименес, който пробва изключително елегантно изпълнение но топката премина над вратата на Олимпиакос.

Малко преди изтичането на редовното време гръцкият тим осъществи нова добра атака, завършила с удар извън целта на Камара.

Така двата тима се оттеглиха на почивката при минимален аванс за състава на Уулвърхямптън.

Четвърт час след подновяването на играта "вълците" имаха шанс да стигнат до втори гол. Олимпиакос допусна грешка, която подари топката на Даниел Поденсе, който шутира, но Алан отрази удара, чудесно, с една ръка.

Само три по-късно „вълците“ отново проведоха добро нападение. Страхотно дълго подаване бе овладяно от Поденсе, който свали за Диого Жота. Португалецът стреля от движение, но бранител в бяло-червено застана пожертвувателно на пътя на топката. След като тя се отклони Вили Боли можеше да се разпише, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 67-та минута гостите бяха много близо до попадение. Фортунис осъществи хубав пробив в наказателното поле на Уулвс и подаде на Ел Араби, който обаче се подхлъзна в момента, в който трябваше да нанесе удар и пропусна

Двуострият сблъсък продължи с пълна сила и само три минути по-късно Даниел Поденсе излезе очи в очи с Боби Алан, но стражът се справи. Впоследствие на бившия играч на Олимпиаскос бе маркирана и засада.

В 79-та минута Усейну Ба допусна грешка при връщането на топката към своя вратар, от която обаче Поденсе не успя да се възползва.

Секунди по-късно пък Гилерме получи възможност да стреля към вратата на „вълците“, но ударът премина на сантиметри над напречната греда.

Три минути по-късно Лазар Анджелович засече по прекрасен начин центриране на Цимикас, но Руи Патрисио демонстрира страхотния си рефлекс, за да отрази удара.

Две минути по-късно Жоао Моутинньо опита технично да изненада стража на гостите, но и неговия изстрел се размина за малко с целта.

До края Олимпиакос опитаха да натисната, но нов гол така и не падна и по този начин Уулвърхямптън се класира за ¼ финалите.

Там, съперник на „вълците“ ще бъде не по-малко коравият тим на Севиля. „Андалусийците“ надиграха по-рано днес отбора на Рома с 2:0.

Двубоят ще се изиграе във вторник вечер от 22 часа на “MSV-Arena” в Дуисбург.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Базел надигра тотално Айнтрахт, но спечели само с 1:0
Базел надигра тотално Айнтрахт, но спечели само с 1:0
МВР: Трима души са задържани по време на днешния протест в София
МВР: Трима души са задържани по време на днешния протест в София