НОВИНИ

Вратарят-герой, който погледна към небето и посвети гола на баща си

bnt avatar logo
от Станислава Кръстева
11:24, 17.05.2021
Чете се за: 04:15 мин.
Футбол
вратарят герой погледна небето посвети гола баща
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Понякога съдбата поднася на човек изпитания, които го белязват за цял живот. За вратаря на Ливърпул Алисон Бекер, това е загубата на неговия баща.

В началото на годината Жозе Бекер се удави в езеро, близо до дома си. Алисон не успя да присъства на погребението на своя скъп баща, заради мерките, свързани с COVID-19 в Бразилия и Англия.

В неделя вечерта (16 май) вратарят на Ливърпул влезе в историята, като този незабравим миг той посвети на своя непрежалим татко. Един от най-близките му хора, един от онези, които са вярвали в него, когато все още е прохождал в кариерата.

„Надявам се, че той днес беше тук и видя случилото се. Футболът е моят живот… Уверен съм, че той празнува на небето заедно с Бог“, сподели развълнуваният Алисон след мача с Уест Бромич Албиън (2:1).

Вратарят направи феновете на Ливърпул истински щастливи, след като донесе успеха на своя тим дълбоко в добавеното време. Но не! Не чрез спасяване под рамката. С гол.

Алисон се превърна в първия вратар в историята на Висшата лига, който вкара с глава - и първият, който вкарва победен гол.

Бразилецът прекоси цялото поле, зае място в наказателното поле на съперника, проследи внимателно къде Трент Александър-Арнолд ще изпрати топката от корнера, за да надскочи всички и да я изпрати в мрежата за 2:1.

Само още петима вратари преди него са реализирали в Премиър лийг. Нещо повече, Алисон е първият вратар на Ливърпул, който вкарва попадение от създаването на „червените“ през 1892 година.

„Не могат да се обяснят подобни неща. Не мога да бъда по-щастлив. Просто се опитах да си намеря добро място и да бъда в добра позиция, да се опитам да помогна на моите съотборници, да повлека след мен защитник, но никой не ме последва. Аз съм късметлия и благословен. Някои неща не могат да бъдат обяснени“, коментира още стражът пред Sky Sports.

След като топката пресече линията, Алисон попадна в прегръдките на своите съотборници, но след това затвори очи и насочи ръка нагоре, там към небето – към своя баща.

„Радостта ми след гола? Не знаех как да го отпразнувам! Да се надяваме, че няма да излизам много пъти, за да се налага да вкарвам попадения“, сподели още вратарят.

Попадението може да се окаже и изключително важно за Ливърпул в битката за Топ 4. „Мърсисайдци“ (63 точки, 5-о място) се борят за още две места за Шампионската лига, заедно с Лестър (66 точки) и Челси (64 точки).

Във Висшата лига на Англия до този момент са реализирали 17 бразилци, а Алисон вече има един гол.

Думите на Юрген Клоп обаче описват достатъчно добре случилото се в неделя вечер: „Невероятно попадение. Това е най-добрият гол, който съм виждал вратар да реализира. Нападателите отбелязват попадения по този начин. Ако Оливие Жиру вкара така, ще кажете, че е от световна класа. Това е световна класа. Уауу!“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Борусия (Дортмунд) и Волфсбург ще играят в Шампионската Лига
Борусия (Дортмунд) и Волфсбург ще играят в Шампионската Лига