НОВИНИ

Време е за финал: ЦСКА и Левски излизат в спора за Купата на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:08, 15.05.2022
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
време финал цска левски излизат спора купата българия
Слушай новината

Настъпи дългоочакваният ден на финала в турнира за Купата на България, в който един срещу друг ще се изправят вечните съперници - ЦСКА и Левски.

Двубоят на националния стадион "Васил Левски" започва в 17.00 часа, като се очаква двата тима да играят пред пълни трибуни в първия финал помежду си в турнира от 2005 година насам.

В дните преди мача и в двата лагера се обединиха около мнението, че в подобна среща фаворит няма, макар в последно време Левски да изглежда като тима в по-добра форма.

"Сините" нямат загуба вече в десет поредни срещи във всички двубои, а на полуфиналите в турнира отстраниха шампиона Лудогорец с две победи.

Отборът на ЦСКА пък се справи с тима на Славия, макар и да трябваше да премине през рулетката на дузпите, където в герой за "червените" се превърна стражът Димитър Евтимов.

Все пак "армейците" са действащия носител на Купата на България след успех в миналогодишния финал срещу Арда, а днес ще излязат за своя трети пореден финал в надпреварата.

Левски от своя страна пък не е вдигал трофея от 2007 година насам, като любопитното е, че тогава начело на "сините" отново е бил Станимир Стоилов. Оттогава насам тимът загуби и трите финала, в които участва и днес ще се стреми да прекъсне тази негативна статистика.

До момента през този сезон "Вечното дерби" се изигра на три пъти, като ЦСКА спечели първата среща с 2:1 през миналата есен, но в следващите 180 минути двата тима така и не успяха да си отбележат голове, правейки две нулеви равенства. Не бива да забравяме обаче, че и в двата двубоя влияние оказаха тежките метеорологични условия, като в първия случай срещата се проведе на заснежен терен, докато във втория двата отбора играха под непрестанен проливен дъжд.

Съдия на днешния финал ще бъде Никола Попов, като неговото назначение предизвика полемики, след като от ЦСКА излязоха в декларация, в която се обявиха против това решение заради "приятелските отношения" на арбитъра със Станимир Стоилов.

Стоилов от своя страна не остана длъжен и отговори по следния начин: "Разбирам раздразнението на г-н Гриша Ганчев, който е свикнал да назначава съдиите на българските мачове, но не мога да разбера защо се споменава моето име в този случай. Няма никакви основания за това"

Помощници на Попов ще бъдат Георги Тодоров и Мартин Венев, четвърти съдия е Георги Гинчев, а за системата ВАР ще отговарят Ивайло Стоянов и Иво Колев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лена Бориславова: България ще получава дългосрочно газ на по-ниски цени. Няма силен външен натиск за РСМ
Лена Бориславова: България ще получава дългосрочно газ на по-ниски цени. Няма силен външен натиск за РСМ
Ценители на хубавото вино и вкусната храна събра дефилето "Вино и гурме" в Пловдив
Ценители на хубавото вино и вкусната храна събра дефилето "Вино и гурме" в Пловдив