НОВИНИ

Време е за полуфинали в Лига Европа и Лигата на конференциите

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:46, 11.05.2023
Чете се за: 04:32 мин.
Спорт
време мачовете лига европа лудогорец приема бетис
Слушай новината

Европейските клубни турнири вече навлизат в решителната си фаза, а тази вечер е време да бъде дадено началото на полуфиналите битки в турнирите Лига Европа и Лига на конференциите.

В Лига Европа погледите тази вечер ще бъдат насочени към Италия, защото и двата полуфинални сблъсъка ще започнат именно с мачове на "Ботуша" от 22.00 часа българско време.

В Торино Ювентус посреща рекордьорът по трофеи в турнира Севиля в мач, който безспорно е очакван с огромен интерес. В последните си две срещи от Серия "А" "бианконерите" се завърнаха на победния път, което им позволи да се изкачат и до 2-то място в подреждането, но със сигурност един трофей във втория по сила евротурнир би бил приет като страхотен успех за "Старата госпожа", след като през миналия сезон клубът остана без трофей.

Севиля от друга страна преживява тежък сезон в Испания, но след идването на Хосе Луис Мендилибар начело андалусийци се стабилизираха в Ла Лига, а в четвъртфиналите на Лига Европа поднесоха и голямата изненада, елиминирайки категорично с общ резултат 5:2 един от фаворитите в турнира Манчестър Юнайтед след успех с 3:0 на реванша на "Рамон Санчес Писхуан".

По същото време, но в Рим воденият от Жозе Моуриньо Рома посреща Байер Леверкузен в не по-малко интригуващ сблъсък. "Вълците" определено се намират в труден момент, тъй като са в серия от четири поредни мача без успех в Серия "А", което поставя под сериозно съмнение завършването им в топ 4 в края на кампанията и участие в Шампионската лига през следващия сезон. Евентуален триумф в Лига Европа обаче би донесъл именно място в турнира на богатите, а с безкрайния си опит в Европа Моуриньо и неговият тим може да се окажат скрития фаворит в надпреварата.

От другата страна пък застават Байер Леверкузен начело с Шаби Алонсо. Младият наставник прави отлично впечатление с работата си при "аспирините", като успя да ги изкачи до място в зона Европа в Бундеслигата, но има възможност да се превърне и в едва втория наставник, извел тима до триумф в европейски клубен турнир след Ерих Рибек, който триумфира с Байер в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1987/88.

В Лигата на конференциите пък също се очертават два много интригуващи полуфинални сблъсъци, а в първия от тях Фиорентира посреща тази вечер от 22.00 часа българско на "Артемио Франки" състава на Базел. "Виолетовите" влизат в този двубой в ролята на лек фаворит заради силните си изяви в турнира до момента, но швейцарците изобщо не бива да бъдат подценявани, тъй като през последните години натрупаха сериозен стаж в Европа и са способни да изненадат всеки един отбор.

Междувременно, в другата среща Уест Хям е домакин на АЗ Алкмаар на "Лондон Стейдиъм". От началото на турнира "чуковете" наистина впечатляват с представянето си, но в същото време във Висшата лига са замесени в битката за оцеляване, което също може да окаже и фактор в двата мача с нидерландците. Отборът на АЗ пък се наслаждава на един добър сезон под ръководството на Паскал Йенсен, като освен успехите в Европа тимът е замесен и в битката за 3-то място в Ередивизи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатстване в НГДЕК: Върху какво да наблегнат кандидат-гимназистите?
Кандидатстване в НГДЕК: Върху какво да наблегнат кандидат-гимназистите?
Мария Габриел: Първото, което ще внесем, е искане за освобождаване на Иван Гешев
Мария Габриел: Първото, което ще внесем, е искане за освобождаване на Иван Гешев