НОВИНИ

Временно отстранени са полицаите, проверявани за употреба на сила при протестите

временно отстранени полицаите проверявани употреба сила протестите
bnt avatar logo
от БНТ
16:27, 16.07.2020
Чете се за: 00:31 мин.
Криминално

Установени са полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените протести в столицата.

От СДВР информират, че до приключване на проверката, полицаите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред.

"Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР. Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред", съобщиха от МВР.

Продължава активното събиране на доказателства за изясняване на фактическата обстановка, като в рамките на следващата седмица резултатите ще бъдат оповестени.

Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП поема контрола над хазарта
НАП поема контрола над хазарта
Проверяват медицинските лаборатории за неиздаване на касови бележки
Проверяват медицинските лаборатории за неиздаване на касови бележки