НОВИНИ

Все още изясняват причините за тежката катастрофа край Козаревец

все изясняват причините тежката катастрофа козаревец
bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 22.03.2021
Чете се за: 03:12 мин.
У нас
Слушай новината

Трима души загинаха след катастрофа между автобус и ТИР край великотърновското село Козаревец. Има основания да се предполага, че едното превозно средство е напуснало лентата си за движение. Това съобщи наблюдаващият прокурор, но отказа да даде уточнения.

"На местопроизшествието са установени обективни находки, от които може да се направят изводи при какви обстоятелства е станало пътнотранспортното произшествие. Но мисля, че е прибързано преди заключението на вещите лица да се правят изявления", каза още наблюдаващият прокурор.

"Версиите са няколко, но ние смятаме, че има основания да се предполага, че едното моторно превозно средство е напуснало лентата си за движение и има сблъсък в насрещната лента", каза той.

Предстои да бъдат назначени множество експертизи, които да установят причините за сблъсъка. Продължават процесуално-следствените действия по случая. Все още не е ясна причината, довела до сблъсъка. Времето е било неблагоприятно и настилката е била мокра, уточни представител на ОДМВР-Велико Търново.

Пред БНТ: Разказ на студентката, извадила пътниците от катастрофиралия автобус

Сигналът за произшествието е бил подаден в дежурната част в 23.35 ч. Незабавно към мястото са били изпратени екипи на "Пътна полиция".

Те установили, че са се ударили автобус, пътувал от София за Добрич, и тежкотоварен камион, пътувал от Добрич. Незабавно е започнал оглед. Жертвите са двамата шофьори - на автобуса и камиона, и пътник, който е бил на седалката зад водача.

В автобуса са пътували шестима души, уточниха от полицията. Четирима от тях са пострадали леко и след оказана медицинска помощ са били освободени за домашно лечение. Всички те вече са разпитани.

По случая е образувано досъдебно производство. Обвинението е за причиняване на смърт на повече от едно лице и предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 3 до 15 години, уточни наблюдаващият прокурор.

"Извършен е оглед. Двете превозни средства бяха силно деформирани и се наложи да бъдат репатрирани. Предстои да бъдат извършени технически експертизи, които ще изяснят дали са били технически изправни превозните средства. Предстои да се изясни дали има алкохол в кръвта на водачите. Назначена е и авто-техническа експертиза, която ще изясни какви са причините за произшествието", поясни той.

Няма констатирани нарушения на пътния участък, стана ясно след брифинга. Няма информация да е имало друг автомобил, участник в произшествието. Все още не е установено и били ли са пътниците в автобуса с поставени предпазни колани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Серина Уилямс пропуска турнира в Маями
И Серина Уилямс пропуска турнира в Маями
Избори 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ
Избори 2021: Предизборните битки днес в ефира на БНТ