НОВИНИ

Всички ученици в Пазарджик се връщат в клас от 21 февруари

всички ученици пазарджик връщат клас февруари
bnt avatar logo
от БНТ
17:42, 17.02.2022
Чете се за: 01:27 мин.
Още
Слушай новината

Всички ученици в област Пазарджик се връщат присъствено в клас от 21 февруари. Това реши Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 на днешното си заседание, анализирайки заболеваемостта при възрастните и децата в ученическа възраст.

От понеделник отпаднат и ограниченията за работно време от 5.00 до 22.00 часа на ресторантите, включително и тези към местата за настаняване, игрални зали и казината при 50% капацитет.

Остава забраната за провеждането на всички масови мероприятия като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер на закрито до 28 февруари.

Област Пазарджик влезе в етап 2 по Националния план за справяне с пандемията, като част от регион 4, в който попадат и областите Пловдив, Кърджали, Хасково и Смолян.

Отчитаме намаляване заболеваемостта, която към днешна дата за област Пазарджик е 813,77 на 100 000 души население, каза областният управител Иван Васев по време на заседанието и допълни, че все още висок остава процентът на заетите интензивни легла в областта. Съотношение към днешна дата е: терапевтични – 61%, интензивни – 71%.

Репортер: Ангел Узунов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парцалени кукли оживяват в национален онлайн конкурс в Търговищко
Парцалени кукли оживяват в национален онлайн конкурс в Търговищко
Какво да правим, ако телефонът ни падне във вода?
Какво да правим, ако телефонът ни падне във вода?