НОВИНИ

Втора градска болница получи дарение от китайския град Лишуей

втора градска болница получи дарение китайския град лишуей
bnt avatar logo
от БНТ
16:46, 27.04.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Кметът на район "Надежда" инж. Димитър Димов днес предостави на общинската Втора МБАЛ дарение от китайския гр. Лишуей, което включва лични предпазни средства - 9000 еднократни медицински хирургични маски, 500 бр. маски тип N 95 и 100 бр. eднократни предпазни костюма.

Дарението бе прието от изп. директор на болницата доц. д-р Стефан Узунов и д-р Бросек Халил, началник на обособеното отделение за пациенти с COVID-19.

От името на Столична община зам.-кметът на София Дончо Барбалов благодари на представителите на Българо-китайска търговска камара и посолството на Китайската народна република за солидарността и приятелския жест. Дарението пристигна в България с активната помощ на българското Външно министерство и посолството на София в Пекин.

"Нашето приятелство преминава географските граници, то е по-силно от метал и камък", написа кметът на гр. Лишуй Wu Xiaodong. Кметът на район "Надежда“ инж. Димов цитира китайската поговорка "Бедите ни учат на най-скъпоценните уроци на живота“.

Столичният район "Надежда" и гр. Лишуей са побратимени от 2012 г. е през годините са изградили отлични партньорски взаимоотношения и обмяна на опит в подобряването на градската среда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отново платена „синя зона“ в Благоевград
Отново платена „синя зона“ в Благоевград
Над 200 фирми от Русенска област са потърсили подкрепа по мярката 60/40
Над 200 фирми от Русенска област са потърсили подкрепа по мярката 60/40