НОВИНИ

Втора загуба за Гьозтепе и Станимир Стоилов в турската Суперлига

В двубой между двамата новаци в елита на Турция "Гьоз Гьоз" отстъпи с 0:1 като гост на Еюпспор в 9-ия кръг на местното първенство.

Станимир Стоилов Гьозтепе
Снимка: X / Göztepe Spor Kulübü
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:42, 20.10.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига. В двубой между двамата новаци в елита на Турция "Гьоз Гьоз" отстъпи с 0:1 като гост на Еюпспор в 9-ия кръг на местното първенство. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута.

След този резултат Еюпспор вече е на 5-о място с 15 точки, на 3 от заемащия 2-о място Самсунспор. Гьозтепе на Стоилов слезе на 7-ата стъпка в подреждането с 12.

През следващата седмица Еюпспор ще бъде гост на Башакшехир в едно от истанбулските дербита, докато Гьозтепе ще бъде домакин на Трабзонспор.

Първата ситуация за гол беше за гостите, след като бившият защитник на ЦСКА 1948 Елитон Джордж скочи най-високо при центриране на Мацуки от ъглов удар, но топката мина в аут.

В 19-ата минута дойде и попадението за Еюпспор, а до края на първата част полският вратар на Гьозтепе Матеус Лиш трябваше още два пъти да се намесва решаващо.

Футболистите на българския специалист можеха да стигнат до точката две минути преди края. Бразилският им нападател Ромуло овладя топката в наказателното поле след центриране на Нилсен отдясно и стреля, но вратарят Берке Йозер отрази удара. При добавката кълбото отиде у Давид Тиянич, който опита да вкара, но вратарят и този път спаси с крак.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ландо Норис ще тръгне от полпозишън за Гран при на САЩ на пистата в Остин
Ландо Норис ще тръгне от полпозишън за Гран при на САЩ на пистата в Остин