НОВИНИ

Втората група български щангисти от Европейското в Москва се завръщат в София днес

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:21, 08.04.2021
Чете се за: 01:18 мин.
Вдигане на тежести
втората група български щангисти европейското москва завръщат софия

Втората група български щангисти от европейското в Москва се завръщат в София днес с полет през Истанбул, който се очаква на Терминал 2 в 20:35 ч. Сред тях ще бъдат медалистите Валентин Генчев, Божидар Андреев и Карлос Насар.

21-годишният Валентин Генчев спечели бронзов медал в категория до 67 кг. за България в дебютното си участие при мъжете на Европейското първенство по вдигане на тежести в Москва.

В категория до 73 кг. Божидар Андреев завоюва бронзов медал, като състезателят ни остана на косъм от златото в двубоя и в изтласкването, след като в един епичен опит не му достигна подиумът, за да укроти щангата над главата си в последния опит.

Младата надежда на български щанги - 17-годишният Карлос Насар пък спечели сребро в категория до 81 кг. на дебютното си участие при мъжете на първенството на Стария континент в руската столица

С три златни, два сребърни и един бронзов медала в двубоите България остава лидер в класирането по нации, след титлите на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев, второто място на Ивана Петрова и Карлос Насар и бронзът на Валентин Генчев. Нашите са начело и в общото подреждане по всички отличия в движенията със 8 златни, 5 сребърни и три бронзови медала.

Днес и в петък няма наше участие на европейското по щанги в Москва. Българското представяне в руската столица ще завърши в събота, когато в кат. 102 кг от 11 ч. наше време ще вдигат Васил Маринов и Дейвид Фишеров, а в кат. до 109 кг от 17 ч. ще излезе европейският младежки шампион Христо Христов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как различни европейски държави процедират при ваксинирането с "Астра Зенека"
Как различни европейски държави процедират при ваксинирането с "Астра Зенека"
Томас Тухел: Отличен резултат срещу силен отбор
Томас Тухел: Отличен резултат срещу силен отбор