НОВИНИ

Второ поражение за Нефтохимик в квалификациите на Шампионска лига

След загубата от Олимпиакос, бургазлии отстъпиха и на Аркада Галац

Нефтохимик 2010  Бургас
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
20:27, 11.11.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският първенец при мъжете Нефтохимик 2010 допусна второ поражение във втората, последна фаза от квалификациите за Шампионската лига по волейбол. Нефтохимик 2010 отстъпи пред домакините на квалификационния турнир в Галац (Румъния) – Аркада Галац с 0:3 (20:25, 25:27, 16:25) и загуби шанс за място в групите на Шампионската лига. Мачът продължи час и половина.

С втория си успех на този етап от квалификациите отборът на Аркада оглави временното класиране, а Нефтохимик 2010 заема последното, четвърто място с две загуби. По-късно тази вечер един срещу друг ще излязат гръцкият Олимпиакос и украинският Прометей.

В неделя, 12 ноември, от 15:00 часа бургазлии ще излязат именно срещу Прометей в последния си мач от квалификационната група.

И срещу домакина Аркада, както при поражението в петък от Олимпиакос, българският състав вложи много усилия в опит да се конкурира със съперника.

Старши треньорът Атанас Петров пусна от самото начало като посрещач играещия на поста диагонал Венелин Кадънков, с оглед продължаващите физически проблеми на словака Марсел Лукс, който се появяваше за кратко само за посрещане при сервис на съперника.

В първия гейм Нефтохимик 2010 успяваше да застига румънския си опонент, но след равенство 18:18 нямаше сили за повече. Битката бе най-сериозна във втората част, когато бургазлии се добраха до 23:23 от 21:23, но домакините на турнира спечелиха с 27:25. В третата част волейболистите на Аркада Галац поведоха в началото, методично увеличаваха аванса си, който стигна до 21:15 и нямаха проблеми да приключат срещата при 25:16.

Влезлият като резерва бразилец Тео Лопеш от Аркада стана топреализатор с 13 точки, а Мурад Хан и Венелин Кадънков от Нефтохимик 2010 отбелязаха съответно 12 и 11 точки.

За групите на Шампионската лига ще се класира първият отбор в крайното подреждане групата, както и вторият, ако има по-добри показатели от подгласника от другата група.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България победи Турция на старта на европейското шахматно първенство
България победи Турция на старта на европейското шахматно първенство
Парите на държавата: Кои политически партии ще подкрепят бюджета?
Парите на държавата: Кои политически партии ще подкрепят бюджета?