НОВИНИ

Взаимни обвинения между Кирил Петков и номинирания за енергиен министър Николай Павлов

Николай Минков
от Николай Минков
12:50, 14.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Напрежението в Народното събрание ескалира след взаимни обвинения между бившия премиер Кирил Петков и настоящ съпредседател на "Продължаваме Промяната" и номинирания за енергиен министър Николай Павлов.

"Преди една година господин Кирил Петков и кръг, които се самопровъзгласиха за експерти, създадоха една гигантска лъжа как ръководството на "Булгаргаз" и аз сме спрели и ограничили азерския газ. Това беше направено и беше тиражирано в българското общество и извън пределите на държавата, за да мога да бъда отстранен от длъжността, която заемах и за да могат да влязат посредниците, които заграбиха стотици милиони левове на гърба на българския потребител", заяви Николай Павлов.

"С анекса, който той беше подписал, се отказа от две трети от количеството на евтиния азерски газ в полза на "Газпром", с аргумента, че този газ не може да тече по никоя друга тръба, освен по новата гръцка връзка, която още не е изградена. За съжаление обаче на 1 юли този довод беше сгромолясан. Означава, че когато той е подписал този договор е знаел, че това количество може да мине по съществуващата тръба, но е избрал да подпише договор с "Газпром" за тези количества, вместо с азерите, на тройна цена", обяви Кирил Петков от "Продължаваме Промяната".

"Препоръчвам ви да не атакувате Николай Павлов, защото той всъщност е свидетел по това дело срещу вас и това е причината за вашата атака към него. Ако Николай Павлов стане, вие ще лежите", обърна се към Кирил Петков Делян Добрев от ГЕРБ.

Аргументите на двете страни - вижте в прякото включване на Николай Минков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владислав Панев, ДБ: Притеснен съм от тенденцията за предизборно наддаване
Владислав Панев, ДБ: Притеснен съм от тенденцията за предизборно наддаване
Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс
Радев наложи вето на промените в Изборния кодекс