НОВИНИ

Ян-Ленард Щруф надви Марожан в здрава трисетова битка и стана първият полуфиналист на Sofia Open 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:26, 09.11.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
ленард щруф надви марожан здрава трисетова битка стана първият полуфиналист sofia open 2023
Снимка: Sofia Open

Германецът Ян-Ленард Щруф стана първият полуфиналист в осмото издание на тенис турнира от категория АТР 250 у нас Sofia Open.

В откриващия двубой в днешния ден на сингъл в "Арена София" световният №28 срази унгарецът Фабиан Марожан със 7:6(3), 4:6, 6:4 след точно два часа игра.

Двамата изиграха един много равностоен първи сет, в чието начало имаше бърза размяна на пробиви, но оттам нататък предимството беше изцяло за сервиращите, за да се стигне до тайбрек. В решителния гейм Щруф беше по-хладнокръвен и след 7-3 точки в своя полза сложи точка на спора в първата част.

Във втората битката на корта продължи с пълна сила, но този път печелившият беше Марожан, който реализира единствения пробив в петия гейм, за да поведе с 3:2 гейма по пътя си към успеха с 6:4.

Така се стигна до решителен трети сет, който започна с предимство за унгареца, който спечели първите два гейма, реализирайки брейк, но Щруф отговори и стигна до равенството при 2:2. В осмия гейм германецът отново проби за аванс от 5:3, но се пропука в момента, когато сервираше за мача и без да спечели точка на свое подаване допусна Марожан да намали пасива си до 4:5. Въпреки това обаче 28-ят в света не допусна този развой да му повлияе негативно и още в следващия гейм притистна отново своя съперник, реализирайки успешно четвъртия си мачбол, за да се класира за своя първи полуфинал в София.

В спор за участие във финалния мач в "Арена София" Ян-Ленард Щруф очаква победителя от двубоя между Джак Дрейпър и Джем Илкел.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи коментар на Славена Точева след като подаде оставка като депутат
Първи коментар на Славена Точева след като подаде оставка като депутат
Наско Сираков: Категорично съм против това управление на БФС, защото то е насочено срещу ПФК Левски
Наско Сираков: Категорично съм против това управление на БФС, защото то е насочено срещу ПФК Левски