НОВИНИ

Яник Синер и Франсис Тиафо ще спорят за място на финала във Виена

яник синер франсис тиафо спорят финала виена
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:53, 30.10.2021
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Яник Синер достигна до полуфиналите на тенис турнира във Виена, след като надви Каспер Рууд със 7-5, 6-1 за около един час и 40 минути игра.

Италианецът, който съвсем наскоро триумфира в Антверпен, започна с пробив в откриващия гейм на норвежеца, но Рууд отвърна на предизвикателството в шестия гейм, връщайки брейка. Все пак, Синер поведе в сетовете след решителен пробив в 11-ия гейм. Във втората част той бе повече от категоричен, давайки само един гейм на съперника. Той реализира десет аса и спаси четири от петте точки за пробив пред Рууд.

В спор за място на финала той ще играе с Франсис Тиафо. Американският квалификант елиминира Диего Шварцман след успех с 6-4, 7-6 (6). Мачът продължи близо два часа, като срещата предложи страхотна битка, от която в крайна сметка победител излезе представителят на САЩ, отстранил в осминафиналите номер 1 в схемата Стефанос Циципас. Тиафо стартира ударно и дръпна с пробив и 3-0, но след това последва серия от три гейма за аржентинеца. Все пак, американецът поведе в сетовете след нов брейк в десетия гейм.

Втората част бе много драматична, като Тиафо поведе с 5-1 и сервираше на два пъти за успеха, но се провали и двата пъти – Шварцман показа непримиримия си дух, като спаси и мачбол в осмия гейм. Нещо повече – Диего се показа напред в резултата след пробив за 6-5 и сервираше на свой ред за вкарване на мача в трети сет, но Тиафо върна пробива в последния момент. В тайбрека Шварцман пропиля сетбол, докато съперникът му не сбърка при втория си мачбол и се класира за последните четири в турнира.

Другият полуфинал в надпревара противопоставя талантливия испанец Карлос Алкарас и втория в схемата Александър Зверев, които отстраниха съответно Матео Беретини и Феликс Оже-Алиасим.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!Qnik

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хардън напомни за себе си и изведе Нетс до победа над Пейсърс
Хардън напомни за себе си и изведе Нетс до победа над Пейсърс
Говорителят на Спешна помощ: Ако не искаме да се ваксинираме, трябва да спазваме мерките
Говорителят на Спешна помощ: Ако не искаме да се ваксинираме, трябва да спазваме мерките