НОВИНИ

Яник Синер и Франсис Тиафо ще спорят за титлата на Мастърса в Синсинати

Световният номер 1 изстрада в тричасов сблъсък срещу Александър Зверев, докато представителят на домакините ще играе за най-големия мач в кариерата си, след като отстрани Холгер Руне.

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
09:50, 19.08.2024
Чете се за: 04:05 мин.
Спорт
Яник Синер
Снимка: БТА
Слушай новината

Яник Синер и Александър Зверев изиграха същински трилър на полуфиналите на турнира ATP 1000 в Синсинати, в който световният номер 1 надделя със 7:6(9), 5:7, 7:6(4) за три часа и седем минути. Италианецът страдаше от проблеми в дясното бедро през целия мач, но въпреки това успя да намери място на финала.

"Тази победа означава много за мен. Минавам през изключително особен момент, така че съм щастлив от резултата. Разбира се, трябва да работя върху физиката си, ако искам да печеля престижни титли, но успях да се задържа в двубоя психически, от което се гордея. Нека видим какво ми предстои утре", сподели той на корта след мача.

Германецът проби рано за 2:1 и държа контрол над мача до 5:4, когато той сервира, за да затвори първата част.

Тогава Синер се пробуди и успя да върне пробива и да вкара мача в тайбрек. След неколкократната размяна на минипробиви, както и прекъсванията за дъжд, световният номер 1 показа по-добра игра под напрежение и успя да поведе в резултата след 11-9 в тайбрека.

Историята се повтори във втория сет, като Зверев отново поведе с ранен пробив за 3:1, но италианецът върна услугата още в следващия гейм. Този път световният номер 4 бе по-уравновесения тенисист и спечели частта на сервис на Синер за 7:5.

В заключителната част нищо не можа да раздели двамата играчи от световна класа и се стигна до нов тайбрек, където наскоро навършилият 23 години южнотиролец бе по-категоричен и след малко повече от три часа затвори срещата със 7-4.

Съперник на Яник Синер във финала на Мастърса в Синсинати ще бъде представителя на домакините Франсис Тиафо, който сякаш най-накрая намери правилния ритъм в играта си и ще се бори за най-голямата титла в кариерата си. Американецът отстрани друг тенисист във възход - Холгер Руне с 4:6, 6:1, 7:6(4).

След равностойното начало на втория полуфинал, датчанинът пое контрол над събитията и проби за 5:4 в първата част, след което спечели подаването си и съответно сета.

Непоставеният Тиафо обаче не се забави с отговора си и изравни резултата след 6:1 за само 25 минути.

15-ият в схемата Руне отново бе по-добрия на корта в заключителната част и проби рано за 2:0. Датчанинът сервира за мача при 5:3, но американецът му нанесе звучен пробив на нула, а след това спаси и два мачбола на свое подаване, за да форсира тайбрек, в който отново Тиафо бе по-добрия тенисист и след два часа и осем минути съумя да се класира за най-големия финал в кариерата си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каляри с Велизар-Илия Илиев и Рома не се победиха на старта на Серия А
Каляри с Велизар-Илия Илиев и Рома не се победиха на старта на Серия А