НОВИНИ

Яник Синер: На Ролан Гарос ще играя само ако съм на 100 процента готов

карлос алкарас промъкна четвъртфиналите мадрид синер също продължава напред обрат
bnt avatar logo
от БНТ
12:17, 06.05.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианецът Яник Синер беше категоричен, че ще играе на Ролан Гарос само ако самият той се чувства напълно готов за това.

Припомняме ви, че през миналата седмица шампионът от Australian Open беше принуден да се откаже на четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид заради проблеми с бедрото. Впоследствие тази травма стана и причина за решението на Синер да пропусне и надпреварата от категория АТР 1000 в Рим, която започва тази седмица.

Именно фактът, че 22-годишният южнотиролец няма да вземе участие в състезанието във Вечния град даде начало на спекулациите, че има вероятност той да не се включи и в предстоящото издание на Ролан Гарос, което стартира на 26 май.

"На Ролан Гарос ще играя само ако съм на 100 процента готов. Ако има някакво съмнение, трябва да видим. Някои контузии могат да бъдат предотвратени, други не. Досега свършихме страхотна работа, миналата година играх цял сезон без травми, както и през този досега", заяви Синер.

"Сега ще имам период без игра... трябва да видим как да работим от следващата седмица нататък. Подготовката за Ролан Гарос очевидно няма да бъде оптимална. Ще дам всичко от себе си, за да отида там при възможно най-добрите условия, за да се състезавам, но да играеш турнир от Големия шлем без мачове в Рим не е лесно", коментира още той.

Световният №2 в мъжкия тенис внесе яснота и относно контузията си в бедрото, споделяйки, че засега "нещата са под контрол".

"При ядрено-магнитния резонанс видяхме, че нещо не е на 100 процента наред, но нещата са под контрол. Ако не се излекува напълно, ще спра още малко. Грижата за тялото е по-важна от всичко друго", завърши Яник Синер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спортни новини 06.05.2024 г., 12:20 ч.
Спортни новини 06.05.2024 г., 12:20 ч.
Откриха туристическия сезон на остров Света Анастасия
Откриха туристическия сезон на остров Света Анастасия