НОВИНИ

Яник Синер стана най-младият тенисист, печелил АТР 500 турнир

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:34, 09.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
яник синер стана младият тенисист печелил атр 500 турнрир
Слушай новината

19-годишният Яник Синер записа историческо постижение, печелейки снощи своята първа АТР 500 титла във Вашингтон.

Младият италианец се превърна в най-младия играч, който е ставал шампион в тази категория, след като във финала надигра Макензи Макдоналд от САЩ със 7-5, 4-6, 7-5 за 2 часа и 39 минути игра.

Битката за трофея беше много оспорвана, като американецът определено беше готов на всичко, за да стигне до първия си трофей от АТР.

В първата част двамата си размениха по два пробива, преди при 4-5 Макдоналд да бъде принуден да сервира за оставането си в първия сет. Американецът отрази цели шест сетбола пред Синер, изравнявайки при 5-5. В 12-ия гейм италианецът пропиля нови четири шанса да поведе в мача, но най-накрая изпълни задачата си при единадесетия си шанс и спечели първия сет.

Във втория Синер пропусна изгодна възможност да пробие в шестия гейм и това открехна вратата пред Макдоналд който реализира брейк за 4-3 в своя полза и до края задържа аванса си, за да вкара срещата в решителна трета част.

В нея Яник започна ударно, повеждайки с 3-0. Младокът съумя и да отрази три брейкбола, за да поведе с 4-1, а после още веднъж взе подаването си за аванс от 5-2. В осмия гейм италианецът пропусна два мачбола и това изглежда го разклати, тъй като Макдоналд съумя да изравни при 5-5. Сервирайки за влизане в тайбрек обаче, нервите на американеца не издържаха и той инкасира нов пробив, който се оказа фатален.

По този начин Яник Синер ликува с втората си титла от АТР, след като спечели и надпреварата в София в края на 2020 година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слави Трифонов: Подкрепата от "партии на протеста" към правителството на ИТН е повече от логична
Слави Трифонов: Подкрепата от "партии на протеста" към правителството на ИТН е повече от логична
Росина Атанасова за златния медал на ансамбъла ни: Това е резултат от нашата класа
Росина Атанасова за златния медал на ансамбъла ни: Това е резултат от нашата класа