НОВИНИ

Японската принцеса Мако се отказа от всичко в името на любовта

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
16:48, 01.10.2021
Чете се за: 03:32 мин.
Още
японската принцеса мако отказа всичко името любовта
Слушай новината

След дълго отлагане японската принцеса Мако ще се омъжи на 26 октомври. Принцесата ще загуби титлата си и ще се откаже от внушителна сума пари, защото избраникът ѝ не е с благородническо потекло. След сватбата се очаква двойката да живее в Съединените щати. Заради този избор Мако и Кей Комуро бяха наречени японските Хари и Меган.

Принцеса Мако се отказа от всичко в името на любовта. След бурен медиен скандал, критики и живот под лупа племенницата на император Нарухито ще се венчае за своя състудент Кей Комуро.

Двамата се запознават в колежа, а през 2017 г. сияещи обявиха годежа си - след одобрението на императора.

"Първоначално бях привлечена от неговата слънчева усмивка, но колкото повече го опознавах, разбирах колко щедър и искрен е той и как работи усърдно, за да постига целите си", казва принцеса Мако.

"Една нощ видях красива луна и веднага ѝ се обадих. Оттогава винаги ѝ звъня, когато видя луната. Принцесата е тихо до мен, точно както луната", каза Кей Комуро.

Избраникът на принцесата работи като адвокат в Ню Йорк и вече кацна в Токио. Пристигането му отново предизвика вълна от недоволство сред японците, този път заради прическата си - конска опашка, която им се стори неподходяща.

Преди две години Кей Комуро отново беше на прицел, този път заради своята майка. В японската преса се вдигна много шум след обвинението на бившия ѝ годеник, че тя му дължи повече от 4 милиона йени (около 30 000 евро) - пари, взети назаем за образованието на сина ѝ.

Спорът и досега не е решен, а сватбата на Мако и Кей Комуро беше отложена с обяснението, че Агенцията за управление на делата на японския императорски двор не разполага с достатъчно време да се справи с подготовката на събитието.

През 2018 г. Кей Комуро замина за САЩ, за да следва право - решение, което в Япония разчетоха, като опит да се успокои напрежението.

След като страстите се уталожиха, сватбата ще стане факт този месец. Тъй като избира за свой съпруг човек от народа, Мако ще загуби титлата си. Тя се отказва и от 150 милиона йени (1,1 милион евро). Сумата по традиция се предоставя на жените в императорското семейство, които се женят за обикновен гражданин.

След сватбата Мако ще избяга далеч от родината си. Силното медийно отразяване на личния ѝ живот е причинило на принцесата посттравматично стресово разстройство.

След отказа от титла и решението да заживеят в САЩ, двойката си спечели прозвището японските Хари и Меган, които също се отказаха от кралските си задължения и живеят отвъд Океана.

Сн. БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мика Зайкова: Проф. Герджиков се качва на каруца, която върви назад
Мика Зайкова: Проф. Герджиков се качва на каруца, която върви назад
Стоичков: Горе главите, ние сме ЦСКА!
Стоичков: Горе главите, ние сме ЦСКА!