НОВИНИ

Ясен е жребият за "Голд Къп" 2021

ясен жребият голд къп 2021
bnt avatar logo
от БНТ
19:29, 29.09.2020
Чете се за: 00:59 мин.
Футбол

Рано тази сутрин българско време в Маями, Флорида бе изтеглен жребият за груповата фаза на предстоящото издание на най-силния футболен турнир в зона CONCACAF - "Голд Къп".

За радост на организаторите турнирът остава сравнително незасегнат от световната пандемия от коронавирус като бе отложен само със седмица за датите 10 юли - 1 август 2021 г.

Нещо повече - в следствие на промените в зоналните квалификации за Световното в Катар 2022 г. "Голд Къп" 2021 може да се окаже перфектна възможност за националните селекционери да "сверят часовниците си" преди решителните сблъсъци през есента на следващата година.

Все още не са обявени градовете-домакини на турнира, който по традиция почти изцяло се провежда на територията на САЩ.

В предстоящото издание на "Голд Къп" своя дебют ще направи тимът на Катар, който по-рано през месеца получи специална покана за участие от организаторите.

Любопитен е фактът, че това ще е втори турнир за носителите на Купата на Азия през 2019 г., тъй като през месец юни те ще играят и в Колумбия на Копа Америка 2021 г. отново в качеството си на поканен отбор.

Катар е 13-ят тим осигурил си директно участие на "Голд Къп" 2021 като оставащите 3 места ще бъдат запълнени от победителите от квалификации, които ще се проведат непосредствено преди началото на турнира, а именно от 2-ри до 6-ти юли следващата година.

Ето и пълният жребий за груповата фаза на "Голд Къп" 2021:

Група А: Мексико, Ел Салвадор, Кюрасао, квалификант

Група B: САЩ, Канада, Мартиника, квалификант

Група C: Коста Рика, Ямайка, Суринам, квалификант

Група D: Хондурас, Панама, Гренада, Катар

Победител в последното издание на турнира през 2019 г. стана представителният тим на Мексико, победил на финала САЩ с 1:0 след гол на юношата на Барселона Джонатан дос Сантос, понастоящем състезател на ЛА Галакси в МЛС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валери Симеонов: Машинният вот ще се провали
Валери Симеонов: Машинният вот ще се провали
Как се променя групата на БСП в парламента след напускането на шестимата депутати
Как се променя групата на БСП в парламента след напускането на шестимата депутати