НОВИНИ

Ясен Петров: Елементарни грешки в защита ни коставаха победата

ясен петров елементарни грешки защита коставаха победата
bnt avatar logo
от БНТ
21:37, 02.06.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на България Ясен Петров даде мнението си за първия двубой на националния ни тим по футбол в третото издание на Лигата на нациите.

В двубой от група 4 на Дивизия "C" на турнира "лъвовете" завършиха наравно 1:1 като домакини на Северна Македония.

Според Петров, тимът ни е бил нервен и припрян във входа на срещата.

"Нашето желание бе да победим. Истината е, че срещнахме един наистина добър отбор и на моменти не съумяхме да се ориентираме, особено в средата на терена. В началото на второто полувреме допуснахме много елементарни срещи, а знам, че нашият тим може много повече. Отдавам грешките на прекаленото желание и припряност. Футболистите бяха нервни, защото наистина искаха да победят днес", започна треньорът.

Той заяви, че изравнителният гол на северномакедонските "рисове" е дошъл след редица елементарни грешки в нашата отбрана, която се дължи на липса на игрова практика.

"Изравнителният гол стана от наша грешка. Допуснахме една след друга елементарни грешки и се стигна до този нелеп гол. Но това е футболът и ние трябва да продължим напред. Знаете, че имаме футболисти, които не играят в клубните си тимова и не са в най-доброто си състояние. Въпреки всичко, те се представиха добре", добави специалистът.

Петров изрази надежда "лъвовете" да не бъдат припряни в неделя, когато приемат лидера Грузия във втория си двубой от Лигата на нациите.

"Нашата идея бе да играем футбол, но имаше една нервност и припряност, която попречи на отбора да покаже едно добро лице. Неделя срещу Грузия се надявам да не сме припрени. Благодаря на публиката, която бе прекрасна", завърши Ясен Петров.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължават проблемите с електронните направления
Продължават проблемите с електронните направления
Кирил Петков се срещна със словашкия премиер Едуард Хегер
Кирил Петков се срещна със словашкия премиер Едуард Хегер